File de curcan in sos de mustar

Nu va ia mai mult de 25 de minute. Si aveti nevoie doar de: 2 catei de usturoi, ¼ de legatura de patrunjel, 1 lingura cu ulei de masline, 4 file de curcan, 1 lingura cu margarina din seminte de floarea-soarelui, 4 lingurite cu vin (Madeira), 2 lingurite cu mustar Dijon, putin unt, sare si piper (dupa gust).

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Retineti ca ingredientele sunt pentru portii. Gata, v-ati pus sortul? Inseamna ca putem incepe. Tocati patrunjelul marunt si apoi zdrobiti usturoiul. Dupa aceasta amestecati-le cu ulei de masline. Presati piper si sare peste carena de curcan.. Treceti curcanul prin amestecul de usturoi si patrunjel, apasand gentil, pentru ca astfel dressingul sa ramana mai mult pe carne. Puneti dressingul pe ambele parti ale carnii.

 

Puneti margarina intr-o tigaie si lasati-o sa se incalzeasca. Prajiti carnea pe ambele parti.
Intre timp amestecati vinul si mustarul. Dupa aceasta turnati amestecul peste carne. Lasati carne la foc mic, timp de un minut, amestecand cu o spatula de lemn. Adaugati in sos si putin de unt. Eh, a fost greu? Fileul de curcan merge de minune cu un vin alb sec. M-am gandit la un Chateau Bonnet.

 

Sa aveti pofta!

 

Tags:
file de curcan
sos de mustar
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare