Secretul fericirii sta in tine

Nu va vom spune bancuri si nu vom face trucuri de circ. Vom incerca sa va dam o perspectiva diferita asupra vietii. Secretul fericirii sta in voi si de aici trebuie sa incepeti sa lucrati.
 
Numarul romanilor fericiti este aproape egal cu cel al romanilor nefericiti arata un studiu realizat in urma cu doi ani.
 
Cum ii recunoastem? Sunt singuri, au venituri mici si de obicei intarzie cu plata facturilor. Categoria de varsta in care se incadreaza este 45 – 54 de ani si locuiesc in regiunea de Vest a tarii. Acelasi studiu mai arata ca principalele surse de nemultumire ale romanilor sunt legate de situatia materiala, administratia publica, locul de munca si mediul inconjurator.
 
Nu e deloc usor sa ai mereu zambetul pe buze. Rutina si problemele de la job, combinate cu discutiile de acasa storc orice urma de zambet din majoritatea. Iata de ce ai nevoie de mici trucuri. Iti spunem cum sa te dispui in cativa pasi simpli pentru ca prea sunt multe fete triste si gri pe strada.
  
De unde vine insa satisfactia? Cum era si normal, din relatiile personale. Studiul a segmentat populatia in 5 categorii. Putin peste 20% dintre romani sunt “nevoiasii” - persone cu mai putin de 1400 ron salariu, singure, care nu reusesc sa isi plateasca facturile din cauza veniturilor mici.
 
 
  
Tot putin peste 20% dintre romani sunt si cei catalogati a fi “in cautarea drumului”. Este vorba in special de femei cu venituri sub 1400 de ron, necasatorite, cu un job care nu le place. Segmentul de mijloc este reprezentat de “familisti”. Reprezinta 17,4% din populatie, au varsta cuprinsa intre 35-44 de ani, sunt casatoriti si au mai mult de 2 copii. Desi au un nivel scazut al venitului si nu foarte multe realizari profesionale, totul se compenseaza pe plan familial.
 
“Carieristii’ reprezinta cel mai mic segment – 13,7% din populatie si exceleaza la capitolul fericire. Aceasta vine insa din realizarile profesionale si nivelul castigului, nu neaparat pe plan familial.
 
Vrei o viata fericita? Fa-ti planuri mereu si o vei obtine.
 
  
Cati dintre romani se declara “implini si echilibrati”? O treime. Studiul arata ca ei provin din orase mici, au familie numeroasa si venituri de peste 2000 de ron. Secretul lor este ca au invatat sa ia ce e mai bun din viata si sa isi gaseasca un echilibru.
 
Pentru tine ce conteaza mai mult? De unde iti iei fericirea? Din job sau din familie?

 

Tags:
Secretul fericirii sta in tine
ziua internationala a fericirii
fericirea este
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare