5 vitamine care nu te lasa sa imbatranesti

Oglinda nu minte. Nu sunt cea mai frumoasa din tara iar ridurile de expresie au inceput deja sa sape in terenul fertil ce poarta numele de chip. La 25 de ani un rid imi imparte deja spatiul dintre sprancene si zambetul si-a trasat o curba bine batatorita in coltul gurii.
 
Lucrurile devin serioase dar nu vreau sa apelez inca la ajutorul cremelor anti-imbatranire.
 
Ce Q10 ? Vitaminele ma ajuta mai mult si pe deasupra, imi imbunatatesc si starea de sanatate.
 
Prima dintre ele este vitamina E. Indicata pentru refacerea pielii crapate si uscate, vitamina asta ajuta pielea sa se mentina hidratata si o protejeaza si impotriva razelor UV. La capitolul beneficii pentru sanatate, vitamina imbunatateste sistemul imunitar si scade riscul de atacuri de cord. Nu este deloc greu de gasit. E intotdeauna la indemana in seminte, nuci, legume verzi, soia si porumb.
 
Vitamina C nu se lasa nici ea mai prejos. Isi dovedeste zilnic calitatile de anti-oxidant si face pielea mai ferma prin stimularea producerii de colagen. Cu multa vitamina C la bord pielea ta va fi mai ferma si va capata un aspect mult mai tanar. Stii de unde sa o iei asa ca nu mai e cazul sa iti amintesc ca portocalele si cartoful dar si vegetalele sunt o sursa bogata de vitamina C.
 
Scoatem acum la tabla vitamina K. Extrem de utila pentru cazurile in care vreti sa scapati 
de ochii obositi afundati in orbite. Stiti cercurile acelea mov sau maronii care apar in jurul ochilor nu neaparat din cauza noptilor albe. Ei bine, vitamina K e solutia opreste sangerea capilarelor din jurul ochilor. O gasiti in laptuci, spanac sau broccoli.
 
Niacina sau vitamina B3 are la randu-I proprietati anti-ageing. O puteti lua din mancaruri commune cum ar fi pui, peste, oua sau nuci si ajuta in principal la mentinerea hidratarii. O piele hidratata nu doar arata mai sanatoasa, dar te si ajuta sa ramai asa prin bariera pe care o pune impotriva virusilor si bacteriilor. 
 
Niacina e de tinut la purtator si pentru faptul ca ridica nivelul colesterolului bun din sange si scade trigliceridele. 
 
In fine vine si randul vitaminei A,  care te ajuta pe mai multe planuri in procesul de imbatranire..
Este un antioxidant care neutralizeaza cu succes radicalii liberi – principala cauza a degenerarii si aparitiei bolilor legate de imbatranire. O puteti gasi in cremele cu retinol. In plus alaturi de vitamina K face ravagii in privinta cercurilor inestetice din jurul ochilor. 
 
La ce mai sunt bune cremele daca natura ne ofera totul pe tava ?
 
Tags:
antioxidanti
radicali liberi
alimente bogate in calciu
alimente bogate in potasiu
vitamina k
vitamina E
creme anti-imbatranire
Q10
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare