Berea

Halbele se beau din maxim cinci galgaituri in timp ce lichidul iti racoreste tot corpul instant. In acelasi timp insa, in cele 6 minute in care alcoolul ti se urca la cap incepi sa te deshidratezi.

Asa ca daca vrei sa iti stingi setea nu apela la nici un tip de alcool. Cu alte cuvinte : no votca, no whiskey, no wine.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Studiile arata ca dupa consumul unei cantitati de alcool echivalente cu trei pahare de bere sau doua de vin, se produc modificari in activitatea neuronilor. De exemplu, nivelul substantelor chimice care protejeaza in mod normal celulele se reduce pe masura ce cre?te concentra?ia de alcool.

Stiu ca veti ceda in fata argumentelor mele si veti accepta resemnate sa comandati un suc.

Gresit din nou. In categoria bauturilor care deshidrateaz? se inscriu si sucurile care contin zahar, bauturile dulci nu potolesc setea, este doar o impresie precizeaza medicii.

Si atunci ce mai ramane la indemana in zilele toride ? Se vede ca nu te uiti la reclame. Raspunsul corect este apa plata cu lamaie J .Bine si limonada, fara prea mult zahar sau ceaiuri din plante sau fructe.

 

Chiar daca va fac cu ochiul cuburile de gheata din frappe-ul de pe masa vecina, nu cedati ispitei. Mai bine va comandati o friptura cu cartofi prajiti, caci un frappe cu de toate (lapte,topping, frisca,inghetata) are cam tot atatea calorii, in jur de 500.


 

Tags:
bere rece
racoritoare
deshidratare
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare