De ce sa nu bei cafea intre 8 si 9 dimineata

Daca te trezesti inainte de rasarit, felicitarile noastre! Trezitul de dimineata aduce nenumarate beneficii pentru sanatate. Cine se trezeste de dimineata departe ajunge – spune un proverb. Noi venim cu cercetarile medicilor care arata ca persoanele matinale sunt mai optimiste si mai conectate la propriul corp. Mai mult, daca te trezesti foarte dimineata, gasesti timp pentru tine. Ai timp pentru o ora de sport, de pus lucrurile la punct sau pur si simplu pentru citit.

Trezitul de dimineata te ajuta si sa mentii buna functionare a sistemului digestiv pentru ca iti regleaza apetitul si te ajuta sa mananci la timp. Exista insa un tabiet care poate strica bunul mers al lucrurilor in cazul persoanelor matinale. Acel tabiet este bautul cafelei dar devine daunator doar in intervalul 8 – 9 dimineata. Un studiu publicat in Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism aduce dovezi in sprijinul acestei afirmatii.
 
De ce sa nu bei cafea intre 8 si 9 dimineata? Pentru ca exact acela este intervalul in care corpul produce la maximum cortizol – hormonul care iti da super-energie. Daca introduci cafeina in organism, nu faci decat sa supralicitezi stimularea de cortizol si astfel iti induci o stare de anxietate.
 
De-a lungul diminetii trecem si printr-un punct in care nivelul de cortizol incepe sa scada Atunci e momentul propice sa intervii cu o doza de cafeina. Cand e indicat sa actionezi? Intre 9:30 si 11 dimineata e momentul in care iti poti reincarca bateriile cu o cana de cafea.
 
 
 
E momentul perfect pentru o pauza de lucru.Studiile arata ca pauza de cafea este cel mai bun moment de socializare, angajatii avand posibilitatea sa comunice unii cu altii si sa gaseasca solutii la diverse probleme, inclusiv la cele legate de locul de munca. Expertii suedezi recomanda sefilor sa nu considere pauza de cafea ca fiind o pierdere de vreme, beneficiile socializarii fiind mai mari decat timpul pierdut de angajati.
 
 
Nu uita, cafeaua creste metabolismul si este un aliat pentru o silueta frumoasa, asta pe langa toate celelalte beneficii pentru sanatate, pe care le aduce organismului.
 
Sugestia noastra este sa folosesti intervalul dintre 8 si 9 dimineata ca sa faci putina miscare. Incearca niste stretching, putina yoga si seteaza-ti mintea sa gandeasca pozitiv ca sa poti incepe ziua cu dreptul. A, sa nu uitam! Ar fi indicat sa incepi ziua cu o cana de apa cu lamaie. Crede-ne pe cuvant.
 
 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
De ce sa nu bei cafea intre 8 si 9 dimineata
cafea
cea mai buna cafea
dieta cu cafea
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare