Slaba la peste 40

Si uite asa, vrand-nevrand te poti lauda ulterior cu niste sunculite de toata frumusetea, chiar daca odinioara ai avut trup tras printr-un inel. Dar nu este iremediabil.  

Garderoba este a doua care are de suferit. De la rochii de seara, care pastreaza amintiri frumoase, pana la haine sport, toate sunt aruncate ca niste rufe mudare in cosul de gunoi. Dar, pana aici! Nu mai este nevoie sa fiti sclavii grasimii care va pune bete-n roate sa purtati hainele care va plac sau sa faceti unele activitati.

Editorii de la revista Prevention Magazine au elaborat dieta Fit not fat at 40-plus (Slaba, nu grasa la peste 40). Dieta regleaza nivelul de hormoni, intareste metabolismul si lupta cu organismul femeii care dupa 40, dar si mai devreme, are tendinta sa acumuleze grasimi.  

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Pe buna dreptate, cred ca orice femeie se teme ca la batranete sa nu devina din scandurica de odinioara o minge de toata frumusetea, care sa se rostogoleasca de multe ori fara voia sa. Numai ca exista o logica a firii pentru care se intampla toate acestea. Care sa fie cauza? Menopauza. Dar printr-o alimentatie sanatoasa si un program de sport, cosmarul de a deveni o mingiuta de toata frumusetea se poate spulbera inca din faza de concepere a sa.

Daca o sa aveti sansa de a rasfoi cartea, veti gasi raspunsul la intrebarea: “De ce se ingrasa femeile dupa 40?” Chiar asa, de ce? Se pare ca exista o legatura intre schimbarile hormonale, metabolism, schimbarile fizice si stresul. Dieta include un plan care diminueaza sansele femeilor sa se ingrase odata ce ating varsta de 40 sau o depasesc lejer. 

 

Principiile dietei

Ca sa inteleaga toata lumea cum sta cu organismul femei dupa 40, in prima parte a cartii editorii de la Prevention Magazine (Revista Preventie) explica cauzele. Cu putina informare, femeile isi pot schimba stilul de viata, pentru ca acel cosmar in care se vedeau grase, ce-i drept dupa o remarcabila varsta, sa nu devina niciodata adevarat. Odata schimbat stilul de viata, scade riscul acmularii de grasimi, iar glicemia si tensiunea  nu se vor revolta.  

Cartea include si startegii sanatoase de alimentatie care imbunatatesc sanatatea si grabesc pierderea in greutate la femeile la femeile de 40 sau peste.  

Ce trebuie sa faca doamenele sa nu devina mingiute dupa varsta de 40 de ani? Sa includa in meniu alimente cu indice glicemic mic si sa limiteze cantitatea de grasimi. Si pentru ca in fond caloriile sunt “combustibilul’ numarul 1, planurile meselor de zi cu zi nu depasesc 1500 de calorii.  

Cum sportul este inamicul de temut al sunulitelor, acesta nu putea lipsi din discutie. In plus, doamnele sunt avertizate in privinta stresului, acest dusman de temut care loveste in tot mai multi dintre noi. Practic acest monstrulet invizbil hraneste celulele grase (adipoase). Motiv pentru care femeile sunt invatate sa faca diferenta dintre foame si o crestere a apetitului cauzata de stres. Eh, daca femeile pot realiza asta, atunci orice este posibil. Nu ma intelegeti gresit, nu ca nu cred in asa ceva, doar ca de multe ori decodificarea mesejelor emise de organism este o treaba care da dureri de cap.  

 

Alimente recomandate

Femeile care vor adopta aceasta dieta vor consuma: fructe proaspete, vegetale, paine integrala, paste din faina integrala, fulgi de ovaz, legume, orez brun, lactate cu putine grasimi, unt de arahide, avocado, tofu, oua, somon, creveti, curcan, piept de pui, carne slaba, ulei de masline, ulei de rapita, sos de soia si otet balsamic. 

 

Exercitiile recomandate

Cum miscarea da jos grasimea si previne formarea alteia, cartea include o varietate de exercitii plus serii de cate 10 minute de exercitii. Mai mult de atat, editorii de la Prevention Magazine au inclus in carte si cateva sfaturi de fitness pentru mai mult de 25 de afectiuni incluzand astm, diabet si osteoporoza. 

 

Tags:
cura de slabire menopauza
dieta peste 40 de ani
1500 calorii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare