Dieta de 1500 de calorii

Planul dietei
La micul dejun serviti un bol cu cereale integrale cu 2/3 treimi de ceasca cu lapte. Consumati lapte pasteurizat (cu putine grasimi) in loc de lapte integral. Sau daca doriti un mic dejun bogat in proteine puteti opta pentru o cana cu branza dulce si una cu felii de piersica, fie in sirop light sau in zeama lor. 

Daca obisnuiti sa consumati cafea, folositi pentru indulcirea acesteia numai lapte cu putine grasimi. Va plac dulciurile? Sigur ca va plac, cui nu i-ar placea?! Pentru a va potoli pofta de dulciuri serviti la micul dejun clatite. Nu stiti cum? Nu-i nimic, va impartasesc reteta. Amestecati branza dulce cu albus de ou si faina de ovaz, se servesc cu sirop de artar.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

La masa pranz puteti servi un sandwish nutritiv si in acelasi timp sarac in calorii. Secretul? Sa fiti foarte atenti la ingredientele pe care le adaugati in sandwish. Stati departe de painea alba bogata in amidon si optati pentru sortimente de paine din cereale integrale. Renuntati la maioneza, contine multe calorii. Da, stiu maioneza este acel ceva care da gust pana si salatelor neinspirate, dar o puteti inlocui cu mustarul Dijon. Adaugati in sandwish cateva felii de carne slaba de curcan sau carne de vita la gratar.

Chiar daca nu aveti prea mult timp la dispozitie nu cumparati carnea gata pregatita, aceasta contine aditivi care va pot influenta sanatatea. Dar, puteti in schimb sa pregatiti voi carnea acasa. Eu va recomand pieptul de pui la gratar, are putine calorii si este foarte gustos.

Dar, vad ca ii lipseste un pic de culoare sandwishului. Putem schimba situatia daca adaugati cateva frunze de salata (sau laptuci). Si pentru a diversifica si mai mult paleta cromatica adaugati si cateva felii de rosii si ceapa rosie. Consumati multe rosii, contin licopen, care previne cancerul. Mai adaugati in sandwish si cateva betigase de morcovi. Renuntati la dressingul din comert si folositi un pic de humus. In locul bauturilor dulci optati pentru ceai cu gheata.

Stiti ce se spune de cina? S-o imparti cu dusmanul. Nu trebuie sa sariti peste cina, iar daca nu va este foame serviti ceva usor. Pentru aceasta alegeti alimente sanatoase, care grabesc instalarea senzatiei de satietate. O alegere sanatoasa este: somon in suc de lamaie si coaja de lamaie, cu paine din faina (de grau) integrala.

Dati pestele prin mustar si amestecul de lamaie, dupa care lasati-l in cuptor timp de 14 minute la o temperatura de 232 de grade Celsius. Se serveste cald cu orez salbatic si legume gatite la aburi. Daca va e pofta de desert puteti servi cateva capsuni proaspete.

Cand tineti dieta ar trebui sa evitati sa stati flamanzi. Foamea este un mod prin care organismul va comunica ca nu ati mancat suficient. Ca sa va potoliti foamea, fara sa consumati ceva bogat in calorii, consumati: betigase de morcovi, telina si dovlecei. Nu uitati sa beti suficiente lichide. Adesea deshidratarea este confundata cu senztia de foame. Si daca consumati suficiente lichide, foamea nu este atat de accentuata. Nu pare greu, nu?

Tags:
Dieta de 1500 de calorii
cereale integrale
carne slaba
legume
sandwich
mustar Dijon
salata
slabeste rapid
1500 calorii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare