TeaSlabeste cu dieta “departe de perfectiune”

Blog 14.10.2013 Andreea Pietrosel

Am deja 9 luni de cand scriu despre diete si sport pe blogul meu si pe Dietetik – la multi ani! Conceptul mi s-a parut inedit cand am pornit epopeea slabitului meu si anume, pe langa faptul ca-i blog caritabil pentru Inima Copiilor, era ceva nou in peisajul blogosferei romanesti: experienta slabitului pe pielea mea (sic!), cu bune si cu rele – documentat atat pentru cei care vor sa se apuce de propriul challenge, cat si pentru cei care vor sa auda o altfel de poveste. Ok, si pentru prieteni :)

Pe 13 octombrie am implinit fix 9 luni, dintre care primele 6 in care am slabit 18 kg, apoi august in care am pus 2 kg “de concediu” si de atunci incerc (in cerc) sa-mi “revin”. M-am saturat de dieta si sport in sensul clasic-"trebuie". O sa fiu onesta pana la capat, metoda clasica si restrictiva trebuie condimentata intr-un fel eficient, aka personalizata. Si nimeni, dar nimeni nu va sti sa o faca mai bine ca tine. De la asta am pornit si eu.
 
Am citit prea mult, apoi am intrat intr-o rutina paguboasa, poate ca “ambitia” s-a dus (eu suspectez ca nu ambitia e cea care m-a motivat in primele luni), poate ca a durat prea mult tot procesul – dietele mele yoyo cu care m-am ingrasat tineau max 3 luni (aka 20 kg). Insa am zis ca mai rarut (si mai incet) e mai dragut (si a la longue).
 
 
Am invatat insa tare multe lunile astea, am citit tot ce mi-a picat sub mana si am cunoscut o gramada de oameni minunati care m-au invatat din experientele lor dietetice. Si carora le multumesc inmiit. Astept oricand cat mai multe pareri pe subiectul lifestyle, aviz amatorilor :)
 
Am tras o linie imaginarea si iata ce mi-am propus pentru urmatoarea perioada:
 
- o sa scriu in continuare - sper sa ma mai citeasca cineva acum ca mi-am schimbat focusul de pe urmarit cu eagle-eye cantarul pe un lifestyle do-able. Ok, pana la nunta mea de pe 16 august am in continuare un target – minus 20 kg (adica 80 kg) – pe care moarta-coapta il voi atinge, ramane de vazut ce metoda voi aplica.. teasing ;) Evit momentul de intrat in panica si sarit pe o dieta “miraculoasa”;
 
- o sa imi schimb focusul pe a ma normaliza in urmatoarea schema, ce mie mi se potriveste: 3 mese principale (juma de farfurie legume, crude, coapte sau saute cu usturoi), 2 gustari (una cu un fruct, 150 g max; una cu nuci sau alune de la mine din gradina, 50 g max). Carne o data pe zi, max – ficatei saute, peste oceanic salbatic sau fructe de mare (nu-mi permit – financiar – mai mult de 150-200g/masa), alte organe (sa ajut si colagenul, tin la pielea mea suferinda si tare uscata din fire). In rest nu ma mai inteleg cu nicio carne. E pe gustul meu dieta, da?
 
- oua de tara sau bio (media mea e de 5/sapt), fierte, omleta sau ochiuri; ma inteleg super cu ele dimineata;
 
- lactate cat mai putine, eu oricum pot manca doar seara, ca-s cumva intoleranta. Si oricum, in mod natural ma limitez la o cana/saptamana (lapte, kefir, lapte covasit); branza si cascaval in situatii de urgenta;
 
- apa si ceaiuri – IN; eu nu beau cafea si sucuri, am scapat! zahar si paine – OUT, cu exceptia unei felii de paine dimineata. La paste, orez si cartofi am renuntat de mult, carbs de mai sus sunt “slabiciunea” mea.
 
Daca reusesc sa-mi reintru in ritm si sa nu mai trisez deloc cat mai multa vreme, voi slabi cu siguranta. 2 kg/luna x 10 luni e numai bine. Mentionez ca aceasta dieta e mega-personalizata pe sufletul meu si gusturile mele si as vrea sa-ti iei timpul sa te intrebi – ok, ce-mi place mie cu adevarat & ce as putea tine 6 luni fara sa regret nimic si sa simt ca ma hranesc, nu doar ca mananc. Revin intr-un episod urmator cu propunerile mele (pentru mine) pentru miscare, pentru ca nu exista viata fericita fara spor(t), oricare ar fi el.
 
Pana atunci, te las cu un gand: cel mai frumos compliment pe care mi l-au facut doua persoane in ultima saptamana nu a fost ca am slabit si ca-mi sta bine cu noua coafura (mi-am taiat juma de par, iuhuuu), ci ca am intinerit :) Ok, kilogramele sunt inca multe si or sa mai fie ceva luni/ani de acuma-ncolo, insa faptul ca mi-am atins unul dintre targeturi ma face sa ma bucur cu adevarat de schimbarea asta.
 
Sunt fericita cu ceea ce mi-am propus si cum s-au asternut lucrurile. In octombrie anul trecut eram cu totul alta persoana – ma bucur asa mult ca m-am apucat de proiectul asta, pentru mine. Multumesc ca ma citesti! La final, citatul meu favorit via Nutrition Diva: “Eat something good for me”.
 
Pana atunci ma puteti urmari pe www.facebook.com/teaslabeste sau www.twitter.com/teaslabeste.
 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
TeaSlabeste cu dieta “departe de perfectiune”
tea slabeste
Tea Vasilescu
dieta eficienta
cum sa scapi de kilograme
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
2 Comentarii
  • Radu
    1. Radu 14.10.2013 10:16

    Eu am fost in concediu in august 3 saptamani, din care una la all-inclusiv, iar in prima zi la revenirea la serviciu m-am cantarit si aveam cu 4kg mai putin decat in prima zi de concediu. Se pare ca mesele regulate si lipsa stresului mi-au priit.

  • TeaSlabeste
    2. TeaSlabeste 14.10.2013 14:11

    Lucky you :)) Eu n-am fost asa norocoasa, desi nu m-am stresat (dar nici nu m-am miscat) si am mancat ok.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare