Timpul petrecut la calculator creste pofta de ciocolata

Nu ma pot abtine. Simt ca fara o mica gustare nu mai pot continua. Vinovat pentru comportamentul meu de harciog este de fapt stresul mental provocat de lucrul la calculator. El si numai el face ca nivelul de zahar din sange sa scada.


Nu o spun eu ci specialistii din Danemarca. Ei au ajuns la concluzia ca
ne putem ingrasa din cauza computerului nu doar pentru ca am fi total sedentari ci si pentru ca stresul mental stimuleaza pofta de dulciuri.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!


Imaginati-va cat de greu imi este sa scriu acest text fiind supusa tuturor factorilor si mai vorbind si despre ei.


Cum functioneaza sistemul ?
Lucrul la computer cauzeaza stres mental, nivelul de zahar din sange coboara, creierul percepe schimbarea ca pe una survenita dupa pierderea multor calorii si brusc apare nevoia de refacere a rezervei.


Consumul de ciocolata are insa si beneficii. Pe langa buna dispozitie data de serotonina eliberata fie si numai la mirosul unei tablete, ciocolata poate scadea nivelul colesterolului. Intuiesc ca nu-s multi care sa aiba putere de abtinere la vederea unei ciocolate. Nu exista asa ceva !

 

Fie ca este vorba de un adult sau un copil, fiecare ar zice probabil”nu iau decat o bucatica mica”. Numai ca uneori acea bucatica mica se transforma in intreaga tableta de ciocolata.


Desertul  dupa care multi inghit in sec, poate de altfel sa scada nivelul colesterolului. Colesterol despre care stiti probabil ca este un factor de risc pentru afectiunile inimii.


Din pacate, cei care si-au facut speranta ca, mancand portii uriase cu ciocolata pot reduce dramatic nivelul de colesterol, se insala amarnic. Doar o cantitate infima poate face asta.


Mai exact numai sase grame. Pare putin, dar keep in mind ca o cantitate mare de ciocolata poate deveni foarte usor din aliatul impotriva problemei existente un factor potentator.

 

Tags:
ciocolata
serotonina
stres mental
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare