Vicii sanatoase

Mereu ne facem griji ca am lenevit prea mult in pat dimineata sau ca am mancat cu o bucatica de ciocolata in plus. Uitati de asta, pentru ca exista unele vicii sanatoase.

Nu toate viciile ci unele anume, va ajuta sa va pastrati silueta, sa indepartati depresia si sa va mobilizati.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Studiile arata ca unele vicii nu sunt chiar atat de periculoase precum stiam. Mai mult, ne pot face chiar bine, cu o singura conditie – sa fie practicate cu moderatie.

Bunica ma certa mereu cand amanam sa ma trezesc dimineata din pat. Acum locuiesc singura si imi petrec diminetile de week-end prin perne. Leneveala asta placuta imi da energie si, va vine sau nu sa credeti, ma ajuta sa imi pastrez silueta.

Studiile arata ca lipsa de somn este asociata cu hipertensiunea, intoleranta la glucoza si grasimea de pe abdomen, asa ca nu strica o ora de somn in plus, cand ne permitem.

Din categoria leneveala, sa vorbim despre pauzele lungi si dese, cheia marilor succese.

Cercetatorii au descoperit ca nu e deloc indicat sa ne privam de concedii. Datele arata ca oamenii care isi iau des vacanta sunt mai sanatosi in comparatie cu cei care muncesc non-stop. In plus, vacantele stimuleaza creativitatea.

De cate ori v-ati facut mustrari de constiinta dupa ce ati mancat cu un patratel de ciocolata mai mult, decat v-ati propus initial ? Inchideti ochii in continuare! Mancati fara probleme cateva patratele de ciocolata neagra, zilnic si astfel reduceti riscul de atac de cord si tensiunea.

Un alt studiu arata ca ciocolata reduce hormonii de stres care bombardeaza persoanele anxioase.

Mancati alimente care contin grasimi bune. Nu sunt doar mai delicioase sunt si mai sanatoase. Calculati-va mesele in asa fel incat sa includeti grasimi monosaturate, care reduc riscul de atac de cord.

Acizii grasi Omega 3 ajuta si ei la scaderea depresie si amelioreaza durerile cauzate de artrita. Totusi, nu trebuie sa luati mai mult de 30 la suta din caloriile zilnice, din mancarurile cu grasimi.

Cafeaua e un viciu care ma pune pe picioare. Nu pot sa renunt la ea, oricat as incerca. Cat timp nu beti foarte multa si nu o garnisiti cu frisca si tot felul de siropuri, va ajuta sa preveniti anumite tipuri de cancer si va da energia necesara pentru o zi de succes.

Voi ce vicii sanatoase aveti ?

Tags:
vicii sanatoase
vicii
omega 3
acizi grasi
grasimi monosaturate
regim de viata sanatos
dieta cu somn
ciocolata neagra
cafea
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare