Zincul ar putea trata raceala

Zincul ar putea trata raceala. Iata ce sustin expertii care sunt de parere ca zincul, luat sub forma de tablete sau sirop, ne-ar putea ajuta sa scapam rapid de raceala.

Cercetarile, facute pe un esantion de 1300 de persoane, arata ca administrarea tratamentului cu zinc, la o zi dupa aparitia primelor simptome, grabeste recuperarea.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

In contextul in care adultii racesc intre doua si patru ori pe an iar copii racesc de 10 ori pe an, informatia este extrem de utila. Virusul care provoaca raceala atinge aproape orice persoana, transmitandu-se extrem de usor prin tuse, stranut sau prin atingerea suprafetelor contaminate.

N-ai unde sa fugi de el, poti doar sa te pregatesti sa-l anihilezi atunci cand da primele semne ca a venit in vizita.

Expertii cred ca zincul ajuta la formarea unei bariere la nivelul mucoasei nazale si implicit la oprirea intrarii in organism a virusilor care cauzeaza raceala. Testele de laborator mai arata ca mineralul cu efecte antioxidante impiedica virusul sa se multiplice in organism si este vital pentru rezistenta corpului la infectii.

Cercetatorii subliniaza insa ca mai este nevoie de timp pana la prescrierea zincului ca tratament pentru raceala, deoarece inca nu s-a gasit cantitatea optima de dozare a zincului in tablete si nici nu s-a stabilit cu exactitate cat ar trebui sa dureze un astfel de tratament.

Pe de alta parte, subiectii care au folosit zinc pentru tratarea racelii s-au plans de efecte secundare. Printre acestea se numara starile de greata.

Lupta cu virusul care cauzeaza raceala se da insa pe mai multe fronturi. Nu este o lupta usoara. Sunt cel putin 99 de variatii ale virusului, care pot cauza simptome diferite iar cheltuielile anuale pe medicamente impotriva racelii se ridica la sume fabuloase.

Cercetatorii americani sustin acum ca, folosindu-se de ultimele descoperiri in domeniul geneticii, au facut un pas decisiv in tratarea racelii. Mai exact au descifrat in intregime harta genetica a virusului.

O astfel de descoperire va permite companiilor farmaceutice sa dezvolte tratamente noi care vor putea fie sa slabeasca, fie sa anihileze virusul. Zincul este printre primele optiuni pe lista lor.

Voi cum scapati rapid de raceala?
 

Tags:
zincul ar putea trata raceala
zinc
antioxidanti
tratament raceala
virusi
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare