Trateaza raceala in mod natural

Raceala ma pune la pamant. Cum da putin frigul, cum ma vezi infofolita de parca suntem in miezul iernii. As face orice sa evit starea aia de “ochi picati in gura si nas infundat”. Nu imi iese insa de fiecare data. Nici acum, drept urmare merg cu pastilele dupa mine si cu pachetul de servetele in buzunar.


Urasc raceala! Ma face sa imi doresc sa zac in pat pana la noi ordine cu gatul in pioneze si narile infundate. 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!


Am incercat toate medicamentele. Cu cat avea mai multa reclama, cu atat esua mai glorios. Asa ca m-am intors la radacini. Am sunat-o pe bunica si am cerut leacuri babesti. Am primit o lista cu remedii miraculoase si chiar de nu credeti, o impartasesc cu voi.


Bunica m-a invatat ca mancarea e un leac bun pentru aproape orice. Se aplica si in cazul racelii. Salvarea sta in mancarea cu ceapa si miere. Asta pentru ca proprietatile antiinflamatorii ale mierii si cepei calmeaza tesuturile irritate si ajuta la relaxarea spasmelor.


Batranii spun ca la nivelul plamanilor, ceapa te face sa plangi. Astfel iritatia pe care o produce in stomac stimuleaza secretiile din plamani, facandu-le mai usor de eliminat. Pentru mancarica de ceapa cu miere ai nevoie de o ceasca de miere, o ceapa de marime medie – pe care o tai in bucati mici si o lingura de cimbru.


Daca tot vorbim de cimbru, trebuie sa va spun ca e tare pe felia lui cand e vorba de raceala. Pentru ca e un bun expectorant si e si antimicrobian, face un dou de exceptie cu mierea, care are efect calmant.  Amestecul ia forma de sirop pe care il faci extrem de usor din 30 de grame de cimbru si o ceasca de miere.


Cimbrul se infuzeaza intr-o cana de apa fiarta, apoi ceaiul se amesteca cu ceasca de miere si se depoziteaza intr-o sticla.


Daca nimic nu merge, e cazul sa faceti niste scufundari intr-o baie cu cimbru si eucalipt. Ambele au calitatea de a decongestiona plamanii si de a va face sa dormiti.


Voi cum va tratati raceala?

 

Tags:
nutritie sanatoasa
kiwi
portocala
pomelo
cimbru
tratament naturist pentru raceala
eucalipt
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare