Arta dusului

Dusul este o actiune dinamica, comparativ cu o baie in cada, care este o actiune statica. In plus dusul este o arta si este in masura sa-ti readuca cheful de viata. Omul este dependent de apa, exista o placerea instictuala in jocul cu apa, iar arta dusului pe acesta se bazeaza.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Exista o cultura a dusului, care vine din Brazila, si care s-a amestecat cu ideile din cultura indienilor. Este vorba despre dusuri cu apa aromata, cu jeturi fine, cu mare presiune. Senzatia de prospetime se mentine toata ziua. Contactul cu apa este un moment pozitiv.

Apa calda care cade in jeturi fine pe cap, iti stimuleaza activitatea cerebrale, te echilibreaza energetic, te ajuta sa elimini stresul, tensiunea acumulata. Sunetul apei in cadere este asemanator cu cel al ploii si are efect relaxant. Stimularea la nivelul pielii, pe care o produce apa la dus (dar si valurile) activeaza sistemul neurovegetativ, amplifica respiratia si accelereaza metabolismul si activitatea glandelor cu secretie interna.

Foloseste la dus o manusa din fibre naturale. Fa dusul incet, fara sa te grabesti, cu calm si rabdare insistand in locurile unde pielea sufera, la coate, pe fese, la genunchi. Respecta natura si inchide apa in timpul masajului. Clateste-te cu apa mai degraba rece decat calda, si sterge-ti pielea prin tamponare, nu prin frecare.

Tot un fel de arta este sa faci si fitness in piscina

Daca baie este statica, dusul inseamna energie si, mai mult decat atat, energie pozitiva. Contactul moleculelor de apa cu pielea schimba incarcatura sarcinilor de pe suprafata epidermei, din ioni pozitivi, echivalentul energiei statice, care tensioneaza si sunt un factor de stres, in ioni negativi. Rezulta o senzatie de calm si de bine.

Oboseala cronica, unele forme de astm, durerile de cap au drept cauza supraincarcarea cu ioni pozitivi. Asa se explica senzatia de proaspat si enegie pe care o ai dupa un dus, iar daca la asta adaugi si un scurt masaj cu o perie de loofa, rezultatele sunt evidente, scrie psychologies.com.

Foloseste produse de toaleta de foarte buna calitate. Numarul produselor din baie trebuie sa fie cat mai redus, dar de cea mai buna calitate. Un numar redus de produse garanteaza ca acestea sunt prospete. O planta in sala de baie este mai mult decat recomandata, pentru ca locul va fi bogat in ionii negativi, degajati de aceasta.

Tags:
Arta dusului
hidroterapie
piscina
fitness in apa
ioni negativi
hidratare
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare