Nisa–Louis Vuitton-ul bucatariei franceze
Daca va ganditi sa mergeti un week-end la Nisa cu o suta de euro, uitati! Va garantez ca nici de mancare nu va ajung. Am lista de preturi la mine. Asadar o apa minerala 3 euro, un pichet – adica o jumatate de litru din vinul casei– cel putin 7 euro, scoici in diferite feluri de la 12 euro in sus si “adevarata salata Nicoise”, cum am gasit-o eu denumita, tot 12 euro.
E adevarat, portiile sunt indestulatoare. La fel de adevarat este ca o masa in doi, fara desert si fara cafeaua care incheie o masa cinstita, costa in jur de 30 de euro. * 3 zile rezulta ca doar o masa pe zi plus bacsisul pentru ospatar va duce la o suta de euro.
O suma mica as zice eu pentru ceea ce primiti in schimb.
Oricine saliveaza fie si numai la mirosul unei dorade imbalsamate in ulei de masline si la vederea unor scoici inverzite bine cu ierburi de Provence, tavalite in unt si date putin la cuptor stie ca la Nisa isi poate indeplini pana si cele mai nebunesti vise culinare.
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Intamplarea a facut ca portul francez sa fie ultima destinatie gastronomica inainte de inceperea vestitei diete primita de la Preoteasa Zeului Slabitului. Astfel de ocazie nu se scapa. Constienta de faptul ca e vorba de ultima masa cu gust de care urmeaza sa am parte multe luni de aici incolo, am bagat cat a incaput. Bineinteles mancarea nicoise, ca doar nu m-as fi apucat tocmai acum de ciorbe.
- 1
- 2