Cum sa ai sprancene perfecte

Daca sprancenele perfecte nu ar fi un atu hotarator pentru farmecul unei  figuri, nu ar prospera saloanele de tatuaj pentru sprancene, make-up artistii si Anastasia Soare nu ar fi ajuns vedeta. Desi dupa standardele eficientei in publicitate, sprancenele sunt total ineficiente ca mesaj, deoarece ocupa o prea mica parte a fetei :-)), dupa standardele estetice si cele ale comunicarii intre oameni, ele au o importanta majora in aspectul figurii noastre.

Vedeta la randul ei, Kristie Streicher se ocupa si ea, ca si romanca noastra, de sprancenele actritelor in voga, si de la ea am furat cateva secrete. Aveti la dispozitie si modestele mele pareri, obtinute dintr-o lunga experienta, despre obtinerea unor sprancene perfecte.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

5 sfaturi pentru sprancene perfecte

1. Nu exagerati cu pensatul

Lasati sa treaca cel putin 3 saptamani intre sesiunile de pensat, atfel incat piele sa se poata odihni si reface suficient incat pensatul sa se desfasoare cat mai putin "periculos". Atat dureaza un ciclu de crestere a parului, si este bine sa respectam aceasta perioada. Nu pensati fire razlete in aceasta perioada de pauza.

2. Sa fie lumina!

Este foarte important ca pensatul sa se desfasoare intr-o lumina cat mai buna si mai ales uniforma. Asta va ajuta sa vedeti si cele mai marunte fire de par, si sa judecati corecte proportiile sprancenei. Fiind vorba de o zona umbrita din mai multe directii, care poate reprezenta un teren de lucru inselator, e nevoie de o lumina pe masura. Folositi o penseta buna! Investiti intr-o penseta de calitate. Pensetele forfecuta, cu margini late dar ascutite ofera cel mai exact pensat. Penseta trebuie sa fie bine stransa si mereu foarte curata. Cu cat e mai buna penseta, cu atat smulge firul mai corect, evitandu-se distrugerea foliculilor, si deci aparitia acelor rani inestetice ramase in urma firelor de par.

3. Urmati directia

Smulgeti intotdeauna firele de par in directia de crestere, pentru  a nu deranja catusi de putin pielea dimprejur. firul este mai usor de smuls, mai ales daca a fost pensat corect vreme indelungata. Exact ca in jocurile din cartile de colorat, o sprancean unitara se obtine legand intre ele "punctele" ei disparate. Treceti mana peste sprancean pentru a simti osul, si astfel ati aflat unde trebuie sa se afle spranceana: exact deasupra. Urmand linia acestui os, completati natural forma fetei, evitati o expresie ciudata si mai ales umbre formate sub spranceana, care va imbatranesc. Daca arcada este prea coborata, un styling al sprancenei cu capatul dinspre tampla mai mult subtiat va corecta asta, insa trebuie sa stabiliti forma sprancenei unind virtual firele de par pe linia osului.

4. Umpleti golurile

Aspectul de spranceana perfecta presupune in primul rand unitate, si aceasta se obtine prin doua metode interdependente. Firele de par se aseaza cu ajutirul unei periute in pozitia ideala, dupa care trebuie sa umplem golurile ramase in forma sprancenei perfecte. Va recomandam creioane si farduri cel putin o nuanta mai deschise decat va imaginati ca trebuie, deoarece odata aplicate, acestea apar mult mai inchise la culoare. Atat fardul cat si creioanele pot duce la rezultatul dorit. Daca sunteti blonda cea mai sigura culoare mai este maro deschis si pentr4u brunete maro inchis. Negrul la sprancene se potriveste foarte rar, in conditii de machiaj special mai degraba, insa nu arata bine pe niciun fel de fata.
Puteti nu doar infrumuseta, dar si imbunatati forma sprancenei. Asigurati-va ca ridicati suficient coltul spranceni dinspre tampla si ca, dimpotriva, nu il lasati prea jos pe cel dinpre radacina nasului. Trasaturile delicate se potrivesc cu sprancene usor mai subtiri, elegante, pe cand o structura osoasa puternica necesita sprancene mai groase si mai puternice. Nu arcuiti prea mult sprancenele, va da o expresie teatrala si suparata.

5. Respectati culorile

Multe dintre noi isi schimba total culoarea parului, uitand insa ca si sprancenele trebuie sa se potriveasca. Sprancenele trebuie si ele vopsite sau aduse prin fard la o nuanta complementara parului. Mai ales in cazurile de schimbare in blond, deshiderea la culoare a sprancenelor este foarte importanta, mai ales ca scote in evidenta culoarea ochilor. Cand fardati sprancenele, incepeti cu nuante foarte deschise si cantitati mici de fard. In vreme ce sa completai e usor, mult mai greu este insa sa stergeti ceva ce n-a iesti chiar conform planului. Incepeti cu interiorul sprancenei catre tampla, cu aplicari scurte, usoare, si indreptate din ce in ce mai in sus pe masura ce inaintati spre tampla. Asta va oferi ochilor o privire mai intensa, si va adauga naturalete sprancenei.

Tags:
sprancene perfecte
pensat
tatuaj sprancene
creion sprancene
fard
culori
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
  • Haine care te fac slaba Infrumusetare

    Haine care te fac slaba

    16.10.2014

    Stiti vorba care spune ca haina face pe om ? Ei bine, mare dreptate a avut cine a facut constatarea asta. Cand nu te simti extrem de confortabil in pielea ta nu iti ramane decat sa incerci sa revii...

    mai mult
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare