Dieta hiperproteica

Dieta hipercalorica sau regimul Thonon, este o dieta rapida, care promite scaderea in greutate intre 6 si 10 kilograme in 15 zile. Regimul Thonon si-a luat numele de la orasul de Thonon-les-Bains din Franta unde un medic nutritionist a compus o dieta personalizata pentru un pacient, dieta care s-a dovedit eficienta. Se poate spune ca asa s-a nascut o noua dieta cu proteine, dieta Thonon.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Care este planul acestei dieta hiperproteice? Dupa cum ii spune numele, dieta se bazeaza pe foarte multe proteine, intr-un plan alimentar cu putine calorii. Dieta cere eliminarea  zaharului, a amidonului, a grasimilor si limiteaza strict consumul de sare, alimentele permise fiind proteinele provenite din carne, peste si oua. Respectata cu atentie, dieta promite pierderea a pana la 10 kilograme in decurs de doua saptamani.

Pierderea rapida in greutate si numarul mare al kilogramelor in minus la finele dietei sunt motivele pentru care dieta Thonon pare sa fie o dieta de succes.Secretul dietei este consumul mare de carne cu foarte putina sare, excluzand la minimum posibil grasimile. Dieta permite consumul de ceai si cafea cu indulcitori, salata verde si legume verzi, dar fara uleisi fara sare.

Dieta hiperproteica intra in categoria dietelor rapide, fiind o dieta severa si dificila pentru organism. In consecinta nu poate fi respectata decat de persoane aflate intr-o buna stare de sanatate. Dieta este interzisa diabeticilor, persoanelor cu hipertensiune arteriala si celor care au suferinte cronice. Un risc major pentru dieta este acela al efectului yo-yo, reacumularea kilogramelor pierdute, rapid fiind unul din efectele secundare ale dietei.

Regimul este restrictiv si se bazeaza pe conumul a doua-trei oua si a trei portii mari de carne la gratar sau fiarta, zilnic. Dieta permite trei-patru portii de peste pe saptamana. Se mai poate manca o salata verde si o portie de fasole verde sau dovlecei, pe zi. Dieta accepta lactatele degresate, dar le limiteaza la o portie pe zi. Sunt excluse fructele si legumele cu amidon si grasimi. Dieta elimina sarea, dar impune un consum foarte mare de apa, care trebuie sa ajunga pana la trei litri pe zi, pentru a sustine aportul mare de proteine, scrie zone regime.

Dieta hiperproteica cere ca dupa incetarea dietei, sa urmeze o dieta extrem de bine echilibrata, pentru consolidarea pierderii in greutate. Cea mai buna solutie este ca dupa cele doua saptamani severe de dieta sa se treaca la o dieta proteica clasica, in care aportul de zaharuri si grasimi sa fie redus. Miscarea fizica este si ea inclusa in planul de scadere in greutate.

Dar despre dieta hiperproteica, supranumita dieta Thonon o sa mai vorbim.

Tags:
Dieta hiperproteica
dieta cu proteine
dieta rapida
efectul yo-yo
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • andreeadeea_an
    1. andreeadeea_an 03.12.2012 08:26

    http://www.dietetik.ro/ce-sa-mananci-sau-nu-la-restaurant/9134.html acesta a fost unul din articolele de care am tinut cont si o sa tin pe viitor

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare