Lista celor mai pline locuri de germeni de la tine din casa

Nu luam in mana un obiect care a stat mult pe jos. Nu ne atingem de capacul toaletei publice si nu ridicam capacul tomberonului de teama microbilor. Ei bine, traim inconjurati de microbi si nici nu ne dam seama unde sunt. De aceea am facut o lista cu locuri pline de germeni din fiecare casa.

Bucatarie

Buretii de vase sunt adapostul perfect pentru bacteriile si particulele de mancare care raman prinse in ei. Umezeala si intunericul formeaza mediul perfect pentru inmultirea bacteriilor. Cea mai buna solutie este sa folositi buretii o saptamana si apoi sa ii inlocuiti.

Clanta usii de la bucatarie si manerele dulapurilor sunt si ele locul perfect pentru inmultirea germenilor. Pentru a scadea riscul de contaminare, folosit un dezinfectant cu care puteti sterfe permanent suprafetele din bucatarie. Sunt foarte utile servetelele antibacteriene.

Cand vine vorba despre tocator, specialistii dezbat intotdeauna daca e mai bine ca acesta sa fie din plastic sau din lemn. Cel din plastic pare mai usor de curatat, insa retine printre taieturile fine tot felul de resturi alimentare si devine greu de curatat complet. Cel din lemn poate fi curatat cel mai bine daca e introdus cateva secunde la microunde.

Afla care sunt cele 5 locuri din sala unde se ascund cei mai multi microbi.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!


Dormitor

Pernele nu contin doar fulgi, ci sunt casa si pentru acarieni. Gandeste-te cat timp petreci transpirand sau salivand in somn pentru a crea conditii ideale pentru supravietuirea germenilor. Nici cearceafurile nu sunt lipsite de microbi. Spala-le si usuca-le la turatii si temperaturi inalte pentru a indeparta germenii din ele.

Baie

Carpeta de baie este mereu acolo. Calcata in picioare, udata, covor pentru firele de par cazute, cate si mai cate se intampla pe ea si evident ca devine locul preferat al bacteriilor. Sugestia este sa o cureti o data pe luna si sa o tii departe de prosoape.

Cosul de rufe nu e nici e lipsit de germeni. E locul in care pastrezi cateva zile haine transpirate si murdare. Incearca sa le pastrezi in saci pana le pui la spalat.

Periutele de dinti figureaza si ele pe lista noastra. Studiile arata ca periutele de dinti tinute la vedere se pot umple de bacterii chiar si din cele imprastiate la toaleta atunci cand tragi apa.
 

Tags:
Lista celor mai pline locuri de germeni de la tine din casa
germeni
microbi
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare