Mese matinale senzationale specifice lunii mai – slabire si mentinere pentru 2 saptamani

Orice persoana se intreaba la un moment dat oare ce sa mai manance dimineata. Te saturi la un moment dat de sandvisuri si omleta, asta este clar! Plus de asta, nu sunt chiar cele mai slab calorice mancaruri. In cazul in care vrei sa scapi de cateva kilograme in plus nu ezita sa incerci mesele matinale specifice lunii mai. Sunt senzationale, gustoase, slab calorice si te ajuta sa slabesti si 5-6 kilograme in doar 2 saptamani, asta in functie de organismul tau. Este placut sa stii ca ai mesele asigurate pentru o perioada asa lunga si nu mai poti sari peste cea mai importanta masa a zilei. Poate te intrebi acum ce este special la mesele din aceasta luna, dar noi iti spunem ca nu mai gasesti in alte perioade ale anului atata bogatie si prosmetime in ceea ce priveste legumele si verdeturile existente pe piata. Nu mai mentionam ca au si preturi destul de bune si iti poti permite cantitati mari.
 
Luna mai este ideala sa-ti pregatesti organismul pentru sosirea verii si te asiguram ca vei primi toti nutrientii pretiosi de care are nevoie orice organism pentru a functiona corespunzator, pentru a scapa de problemele digestive si alte dezechilibre, dar si pentru a curata corpul de toxine. Si iata ce-ti sugeram:
 

1.Castraveti umpluti 

 
Taie in 4 un castravete mare, dar nu pana la capat si umple-l cu salata picanta din sfecla rosie si hrean sau crema de avocado cu rosii faramitate sau crema de branza cu verdeturi. Iti poti pemrite sa mananci cat vrei din aceasta masa si vei fi surprins de gradul mare de satietate.
 
 
 

2.Aperitive din vinete

 
Rondelele de vinete se fac la grill in pesmet si se decoreaza cu rondele de rosii si patrunjel, dar poti alege si rondele de catsraveti mari, ridiche si chiar inele de ardei rosu gras.
 
 

3. Piept de pui Hasselback 

 
Ai nevoie de un piept de pui dezosat pe care sa-l tai in jumatate, iar cele 2 parti se cresteaza suficient de adanc cat sa para buzunare. Inauntru pui ingredientele dorite, pui mancarea la cuptor intr-un vas inalt si termorezistent  si o lasi 20 de minute. Iti poti pregati chiar mai multe bucati ca sa ai pentru tot restul zilei sau si a doua zi. Tine cont ca legumele alese si restul ingredientelor se taie rondele subtiri sau se toaca.
 

4.Burgeri fara carne

 
Vei folosi fructul jack care este foarte popular pentru a inlocui carnea si aici poate fi faramitat si gatit in sos de rosii si apoi poti forma chiftele de burgeri. Se decoreaza cu tot felul de cruditati (varza data prin razatoare, morcovi, ceapa rosie, rondele de rosii, rondele de castraveti, marar, patrunjel si ceapa verde). Poti adauga si putina branzica de vaci pentru o consistenta si mai mare.
 
 

5. Budinca din chia, ovaz si mere

 
Aceasta budinca se prepara seara si se lasa la frigider peste noapte. Ingrediente:
 
  • 1 cana de fulgi de ovaz
  • 1 cana de lapte vegetal (cocos, migdale, soia, lapte din seminte de canepa decorticate, etc.)
  • 3 linguri de chia
  • Zeama de la o lamaie
  • 1 lingura de scortisoara pudra
  • 1 mar verde, taiat cuburi
  • 3-4 jumatati de nuci romanesti
 
 

6.Chips-uri din ciuperci pleurotus

 
De ce sa consumi rontaieli nesanatoase cand poti prepara din partile lungi si subtiri ale acestor ciuperci adevarate inele crocante si gustoase? Le dai prin oua batute si pesmet sau fulgi de porumb si le rumenesti cateva minute la cuptor. Se servesc cu humusuri light sau sosuri light. O salata verde ca garnitura ar ajuta digestia si mai mult. Vezi aici mic dejunuri din pleurotus!
 
 

7.Shaorma altfel

 
Ai nevoie de frunze mari si crete de salata pe care sa le umpli cu putin ton in apa, rosii, crema de branza, morcovi, castraveti, patrunjel si marar. Se ruleaza frunza ca la shaorma. Poti alege chiar si spanac, loboda sau leurda pentru un gust inedit.
 
 

8.Rondele de cartofi dulci rumeniti si guacamole

 
Rondelele de cartofi se rumenesc la cuptor si apoi se decoreaza cu guacamole, rosii, patrunjel si marar. Ar fi mini-bruschete, dar fara paine.
 
 

9.Rosii umplute

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 
Decupeaza 2-3 rosii medii si umple-le cu ton in apa sau branzica de vaci sau crema de branza cu verdeata. Tonul se faramiteaza si se adauga ceapa rosie taiata marunt si patrunjel sau il poti inlocui cu sunca slaba.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Tags:
mese matinale pentru luna mai
slabire pentru 2 saptamani
mese matinale pentru slabire
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare