Remedii naturiste pentru firele de par crescute sub piele

In anotimpul cald, orice femeie vrea sa arate impecabil la mare si la piscina. O piele fina si neteda este ideala, iar asta presupune epilari frecvente. Ce te faci cand incep sa-ti apara fire crescute sub piele? Sunt destul de enervante si inestetice si pare dificil sa scapi de ele atat de usor. Problema este ca apar indiferent de tipul de epilare fie ca folosesti epilatorul, lama de ras sau ceara. Inca o data natura ne vine in ajutor cu diverse remedii la indemana pe care le putem incerca, dar trebuie sa tineti cont si de anumite sfaturi.

De ce apare parul crescut sub piele?

Parul crescut sub piele nu reprezinta o afectiune grava. Este mai mult o problema estetica. Problema este ca daca nu se trateaza si nu se ingrijeste corespunzator pielea, in zonele cu fire pe sub piele pot aparea depigmentari, cicatrici sau infectii cutanate. Sa vedem care sunt cauzele aparitiei:
  • Epilarile repetate fac ca parul sa creasca in directia opusa
  • Tehnici agresive de inlaturare a parului
  • Transpiratia pielii
  • Cantitatea de sebum secretata
  • Imbracamintea stramta care nu lasa pielea sa respire
  • Ingrijirea defectuoasa a pielii
  • Inlaturarea parului in directia gresita
 
 
Remedii naturiste homemade pentru combaterea firelor crescute sub piele
 
  • Ai nevoie de:
- 1 ceasca de zahar
- ¼ ceasca de miere de albine
- ½ cani de faina de porumb
- zeama de lamaie de la ½ lamai
 
*Ingredientele se amesteca intr-un vas, care se pune la incalzit. Veti obtine o pasta fina pe care o veti pune pe zonele cu probleme.
 
 
  • Pentru piele sensibila este foarte bun otetul de mere. Va trebuie doar 1 lingura de otet de mere combinata cu putina faina de porumb, dupa care lasati timp de 20 de minute sa actioneze pe zona epilata cu probleme. Sa stiti ca sunt mai multe moduri de utilizare a otetului de care nu stiati in mod sigur. Veti vedea ca este folosit si pentru par, unghii si diverse probleme la nivelul pielii.
  • Ai nevoie de:
- 5 picaturi din orice tip de ulei esential
- ½ ceasca de ulei de migdale dulci
- 1 ceasca de zahar brun
 
 
*Ingredientele se amesteca bine si se lasa sa actioneze 15 minute pe pielea epilata cu probleme.
 
  • Iata un remediu care merita incercat o data pe saptamana. Ai nevoie de parti egale de faina de ovaz, sare de mare si orez macinat.
  • Aplicati comprese calde pe zona afectata de 3 ori pe zi. Trebuie sa le tineti pe pielea afectata timp de 10-15 minute.
  • Aplicati gel de aloe vera amestecat cu ulei de arbore de ceai pentru a evita infectiile.
  • Faceti-va regulat massaj cu sare Epsom. Miscarile trebuie sa fie gentile si circulare ca sa nu agresati pielea
 

Sfaturi de care trebuie sa tineti cont

  1. Exfolierea este secretul dupa cum ati vazut si anterior. Fara o exfoliere ca la carte si realizata macar o data pe saptamana nu aveti cum sa nu preveniti firele crescute sub piele. Recomand sa se exfoloere pielea chiar si inainte de epilare. Remedii aveti destule anterior. In plus, puteti beneficia si de rezultatele aduse de aspirina pentru piele. Aceasta nu doar ca exfoliaza foarte bine pielea, dar are si proprietati antiinflamatoare, ceea ce ajuta la tratarea mancarimilor si inflamatiilor din zonele afectate. In casa mai avem un ingredient pe care il folosim si atunci cand gatim sau cand ne doare stomacul, anume bicarbonatul de sodiu. Acesta exfoliaza pielea un pic mai dur, dar ajuta in cazul firelor de sub piele incapatinate.
  2. Inainte de a epila zonele cu par, puneti comprese calde si tineti-le 10 minute. Ajuta la pregatirea pielii si veti evita agresarea ei.
  3. Epilati mereu parul in directia cresterii firelor de par. In caz contrar, firele vor creste invers si va veti trezi cu fire sub piele.
  4. Schimbati aparatul de ras in mod frecvent si aveti o grija deosebita cu ustensilele de epilare. Trebuie sa fie cat mai igienice.
  5. Ai grija sa ai mereu pielea ferma si tonifiata. O piele flasca este mult mai greu de epilat si este foarte probabil sa va agresati pielea. Exista multe moduri prin care poti obtine o piele ferma. Trebuie doar sa le pui in practica.
 
 
Vedeti cat este de simplu sa tratam si sa prevenim firele crescute sub piele?

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
remediu par
fire de par sub piele
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare