Sos rece cu iaurt si morcovi

Un sos rece pentru o salata , un piept de pui la gratar sau dip, se poate obtine foarte usor combianan cateva ingrediente simple si delicioase. Este proaspat, fin, delicios si il puteti servi chiar si musafirilor alaturi de aperitive. De asemenea acest sos este perfect pentru preparate din peste.

Ingrediente:

- 2 morcovi de marime medie;

- 1 lingura ulei de masline;

- 200 ml iaurt;

- 2 catei de usturoi, tocati fin;

- o lingurite de zeama de lamaie;

- sare, piper dupa gust.

In functie de preferinte si preparatele pe care acest dip le va insoti, se poate adauga: menta tocata marunt, patrunjel tocat fin sau putina boia dulce.

Mod de preparare:

Morcovii se curata si se rad pe razatoarea mare.  Intr-o tigaie, se calesc in putin ulei de masline, cu putina sare. Doar un minut-doua, pana se inmoaie. Se lasa la racit apoi se amesteca cu iaurtul si usturoiul. Se condimenteaza dupa gust si se patreaza la rece pana in momentul servirii. Dupa preferinte, morcovii se pot lasa si cruzi.

100 de g de Sos rece cu iaurt si morcovi contine: 54 calorii, 3.2 g proteine, 2.8 g lipide si 4 g carbohidrati.



Pofta buna!

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Tags:
sos cu iaurt si morcovi
sos rece cu iaurt si morcovi
retete sosuri
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare