Tratamente pentru acnee

Acneea nu este doar o suferinta a pielii. Este mult mai mult de cat atat. Pe de alta parte exista o legatura directa intre ceea ce mananci si acnee, motiv pentru care unele alimentele sunt cele mai bune tratamente pentru acnee.

    

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Iata o lista cu alimente care trebuie incluse in dieta anti-acnee si care functioneaza foarte eficient din interior, ca tratamente pentru acnee:

Papaya este unul din fructele cele mai bogate in vitamina A si C, doua vitamine esentiale pentru prevenirea ridurilor si combaterea acneii. In plus alti nutrienti specifici acestui fruct fac pielea moale si sustin hidratarea la nivelul celulelor tegumentului.

Stridiile sunt cea mai importanta sursa de zinc. Legatura intre frumusetea pielii si zinc a fost de multa vreme dovedita. Zincul este mineralul care contribuie la vindecarea rapida si frumoasa a ranilor de la suprafata pielii.

Frunzele de sfecla (Swiss Chard), din pacate inca de negasit la noi sunt si foarte gustoase si foarte sanatoase. Bogate in biotina, vitamine din grupul B sunt o pretioasa sursa de sanatate pentru piele in special, tocmai ca urmare a compusilor specifici pe care acestea le contin. In locul frunzelor de sfecla, consuma cat mai des cu putinta suc de sfecla si sfecla. Este o minunata sursa de sanatate.

Adauga la toate acestea o reguli fundamentale pentru a face usor diferenta intre alimentele bune, care functioneaza ca si tratamente pentru acnee, si cele care agraveaza aceasta suferinta.

Alege mereu alimentele inchise la culoare, sau pe cele care au o culoare intensa. Regula este valabila pentru orice: faina integrala si neagra, nu faina alba, de exemplu. Consuma multe fructe inchise la culoare: mure, afine, broccoli, spanac, cirese si visine. Alege grasimile inchise la culoare, alege ciocolata neagra si consuma de doua ori pe saptamana peste gras, scrie Shine Yahoo.

Tratamentele pentru acnee aplicate din exterior sunt necesare si binevenite, dar temelia o reprezinta alimentatia! 

Tags:
tratemente pentru acnee
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Aboneaza-te la RSS
3 Comentarii
  • Andrei
    1. Andrei 07.04.2016 14:54

    De cateva zile fac tratament cu derminax si sper sami treaca cosurile. Asa scrie la ei pe site si ma gandesc ca ceva, ceva trebuie sa se observe in bine.

  • Dan
    2. Dan 28.10.2016 13:12

    Si tehnica cu laser e folosita in ultimul timp pt asa ceva.

  • Ioana
    3. Ioana 16.04.2019 11:25

    De cosuri se scapa foarte greu si asta si din cauza celui care face cura deoarece nu respecta intocmai regulile ce trebuiesc respectate! Daca se respecta cu strictete nu prea au cum sa u apara rezultate bune in urma curei!

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare