7 retete de masti de fata cu bicarbonat de sodiu

Stiai ca bicarbonatul de sodiu ajuta in tratamentul acneei, curatarea tenului de punctele negre, pete si tot felul de impuritati, dar si pentru eliminarea aspectului prea uleios sau prea lucios al pielii? Acest ingredient atat de banal are efecte antiseptice si antiinflamatorii, ajuta la curatarea porilor, exfoliaza pielea si ii echilibreaza nivelul de pH, reduce cearcanele si te scapa de enervantele cosuri.
 
Care sunt cele mai eficiente masti de fata cu bicarbonat de sodiu?
 
1. Masca de fata cu bicarbonat de sodiu si ulei de cocos (pentru exfoliere)
 
Amesteca o lingurita de bicarbonat de sodiu cu o lingurita de ulei de cocos si maseaza-te bine pe fata. Daca ai tenul foarte gras, incearca sa iti prepari o masca de exfoliere doar din bicarbonat de sodiu si apa. Foloseste aceasta masca de exfoliere o data pe saptamana si tenul tau va fi mai stralucitor si curat. 
 
2. Masca de fata cu bicarbonat de sodiu si apa minerala (pentru eliminarea punctelor negre de pe nas)
 
Ai puncte negre pe nas? Cea mai la indemana solutie este sa amesteci 2 lingurite de bicarbonat de sodiu cu apa minerala, cat sa faci o pasta. Aplica aceasta pasta pe nas, las-o sa se usuce, dupa care clateste-te bine.
 
3. Masca de fata cu bicarbonat de sodiu si miere (pentru acnee)
 
Pentru aceasta masca ai nevoie de 3-4 linguri de bicarbonat de sodiu, o lingura de miere si putina apa. Amesteca toate ingredientele cat sa se faca o pasta si aplic-o seara pe ten. Cand pasta se usuca, indeparteaz-o prin clatire.
 
4. Masca de fata cu bicarbonat de sodiu cu fulgi de ovaz (pentru acnee)
 
O masca foarte eficienta pentru combaterea acneei este si masca de fata cu fulgi de ovaz. Cum o prepari? Rasneste fulgii de ovaz cat sa obtii o pulbere mai mult sau mai putin fina. Amesteca 2 linguri din aceasta pulbere cu o lingura de bicarbonat de sodiu si 3-5 linguri de apa, cat sa faci o pasta. Aplica-ti aceasta masca pe fata si las-o pana se usuca, dupa care clateste-te bine.
 
 
 
5. Masca de fata cu bicarbonat de sodiu si ulei de masline (pentru ten mai curat, fara impuritati)
 
Unul dintre cele mai sanatoase ingrediente pentru mastile de fata este uleiul extravirgin de masline. Amestecat cu bicarbonatul de sodiu, el face minuni pentru curatarea tenului, tot ce trebuie sa faci este sa te masezi cu acest amestec.
 
6. Masca de fata cu bicarbonat de sodiu si aspirina pentru acnee
 
Aspirina contine acid salicilic, despre care s-a dovedit ca este eficient in tratamentul acneei. Piseaza 3-4 aspirine, amesteca-le cu o lingurita de miere si o ceasca de apa in care ai amestecat o lingura de bicarbonat de sodiu. Aplica aceasta lotiune pe fata, las-o sa se usuce, apoi clateste-te bine.  
 
7. Masca de fata cu bicarbonat de sodiu si lamaie (pentru acnee si ten prea gras sau patat)
 
Amesteca 2 linguri de bicarbonat cu o lingura de zeama de lamaie si apa cat sa se formeze o pasta. Aplica aceasta pasta pe fata, las-o sa actioneze 10-15 minute, apoi clateste-te cu apa calduta. Pentru ca aceasta masca sa nu iti usuce tenul prea tare, adauga cateva picaturi de ulei de masline.
 
 
Sursa foto: fashionvials.com.
 
Tags:
masti bicarbonat de sodiu
bicarbonat pentru ten patat
masti cu bicarbonat
masca de fata cu bicarbonat si ulei de masline
bicarbonat si miere
bicarbonat si unt de cocos
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare