Ce gatesti de 1 decembrie

Vine 1 decembrie, sarbatoare pe care alegem sa o inecam in campii intregi de mici, sarmale, chiftele si cabanosi. Se pare ca romanul, cand e de sarbatorit, trebuie neaparat sa se scalde in rauri de carne. Fiecare sarbatoare e prilej de panica pentru orice bucatar. Dietetik.ro te ajuta sa faci un meniu de 1 decembrie. Am ales mancaruri care nu iti vor pune ficatul la pamant, mancaruri light, care sa nu te tintuiasca pe canapea intr-o zi in care ai putea sa iesi la aer. Iti spunem imediat ce gatesti de 1 decembrie.

Mic dejun de 1 decembrie

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Vrei sa iti faci un mic dejun rapid si delicios? Iti recomandam o portie de friganele dulci la cuptor. Gustos si potrivit pentru week-end si mesele tihnite din familie. Ziua o sa inceapa cu miros apetisant de vanilie si zahar ars si cu gustul dulce al friganelelor la cuptor.

Pentru o tava de aragaz clasica ai nevoie de felii de paine (merg perfect si felii de cozonac, dar si paine integrala), doua cani de lapte (noi il recomandam pe cel degresat, dar poti folosi si lapte integral), patru-cinci oua mari, cinci linguri de zahar, plus alte doua pentru caramel, esenta de vanilie, coaja de portocala, putin unt si sucul de la o portocala.

Pranz de 1 decembrie

Ne-am gandit la ceva la cuptor, simplu si usor. Deci, friptura de curcan, nu mici. Ca sa faci friptura de curcan cu usturoi ai nevoie de o pulpa de curcan si o jumatate de piept de curcan, o mana de nuca, o lingura de pesmet, 100 de grame de unt, sare, piper, o lingurita de nucsoara macinata, o ceapa mica, o lingurita cu cimbru macinat si vreo cinci capatani de usturoi, doua lingurite cu miere, o lamaie, o lingurita de boabe de piper si o frunza de dafin. Optional, o punguta cu baby carrots.

Desertul de 1 decembrie

Nu poate fi altceva in afara de adevarata placinta dobrogeana.Va dati seama ce lupta se da intre diferitele semnale care pornesc din creier: “Hai, baga tot in tine!”, sau “Gata, opreste-te, cele 17 bucati de pana acum au fost de ajuns”. Glumesc eu, dar adevarul e mereu acelasi: mananc mai mult decat ar trebui. Insa recunosc ca nu ma pot abtine, atat de delicioasa este.

 

Reteta este pentru 6-8 persoane, asadar merita sa preparati placinta dobrogeana cand aveti oaspeti, oricum ii veti impresiona.

Cina de 1 decembrie

Daca va place pestele, este imposibil sa nu va placa aceasta reteta.

Pestele cu sos de rosii, masline si capere se face usor si iti ia foarte putin timp pentru preparare. E modul perfect de a incheia meniul de 1 decembrie, nu sunteti de acord?

 

 

Tags:
Ce gatesti de 1 decembrie
meniu traditional
mancare 1 decembrie
Ziua Nationala
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
  • Mamaliga, mancarea nationala Blog

    Mamaliga, mancarea nationala

    29.11.2012

    Se spune ca fasolea la cazan este mancarea traditionala. Unii sustin ca si sarmalele pot sa aspire la acesta pozitie. Realitatea este ca mamaliga este mancarea traditionala. Si ar trebui sa fie un...

    mai mult
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare