Crema pariziana

Ingredientele sunt pentru 6 portii.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 Pentru crema:
-250 grame de ciocolata alimentara,
-250 ml de smantana dulce.

 

 Pentru decor:
-50 grame de ciocolata alimentara.

 

Mod de preparare

Smantana se toarna intr-o oala mica si se da in clocot. Ciocolata alimentara se rupe in bucati. Smantana fierbinte se ia de pe foc si se topeste ciocolata in ea. Crema de ciocolata se toarna intr-un vas, dupa care se baga la frigider pentru 30 de minute.

 

Restul de ciocolata alimentara se rupe in bucati, pentru decor. Ciocolata se pune intr-un vas si se introduce in cuptorul cu microunde. Dupa aceasta se pune pe o farfurie si se lasa sa se raceasca.

 

Apoi se scoate din frigider crema de ciocolata si se amesteca cu mixerul pana cand se obtine o spuma, apoi se toarna in cupe de desert.

 

Valoarea nutritiva
O portie are: 390 Kcal, 5 grame proteine, 29 grame grasimi si 29 grame carbohidrati.

 

Pofta buna!

Tags:
ciocolata alimentara
smantana dulce
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
2 Comentarii
  • Mirare
    1. Mirare 08.07.2009 12:17

    Ciocolata daca nu e alimentara, cum e?

  • madalina
    2. madalina 02.08.2009 19:38

    este vorba de aceea mare, simpla si fara arome. Sunteti cam rai unii dintre voi si nu inteleg de ce.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare