Detoxifierea de iarna

Iarna e anotimpul in care avem cel mai mult nevoie de o detoxifiere si asta pentru ca ni se schimba dieta si consumam foarte multe produse de origine animala in defavoarea verdeturilor, legumelor si fructelor. Este suficient sa tii 3 zile de detoxifiere la fiecare anotimp si organismul tau o sa-ti multumeasca simtindu-se bine. Pe langa faptul ca te ajuta sa iti cureti organismul de toxine, dietele de detoxifiere te ajuta sa pierzi kilogramele in plus si sa iti reenergizezi organismul.

In orice dieta de detoxifiere este important sa bei 8-10 pahare de apa pe zi, sa nu te ridici de la masa cu stomacul plin, sa nu consumi cafea, alcool si dulciuri, sa faci miscare si, pe cat posibil, sa transpiri. De asemenea, ai grija sa nu iei cina dupa ora 7.

Cum arata meniul pentru detoxifierea de iarna?

Mic dejun:

Un smoothie vegan cu o banana, o lingura de unt de arahide, 2 linguri de seminte de in sau de chia, o jumatate de ceasca de afine inghetate, 1 cana de apa de cocos sau lapte de migdale.

Gustare:

Un suc din 3 morcovi, 1 manunchi de frunze si tulpini de telina, 1 ceasca de spanac sau varza kale, 1 mar, o jumatate de lamaie si putin ghimbir. Adauga apa daca vrei mai diluat.

Pranz:

- o salata de varza cu putin ulei de masline si otet, 1 ceasca de orez brun fiert si o farfurie de legume fierte (varza kale, broccoli, morcovi, ceapa). Pentru a face mai gustoase legumele, poti adauga putin ulei de masline, usturoi, verdeturi si ce condimente mai vrei. Orezul brun este una dintre cele mai valoroase cereale. Contine potasiu, iod si alte minerale esentiale. Toate acestea il fac ideal intr-o dieta de detoxifiere.



Gustare:

- 1 supa crema de broccoli, rosii, sparanghel, morcovi sau conopida, fara cartofi.

Cina:

- o ceasca orez brun fiert, putina branza tofu, cateva legume fierte (broccoli, conopida, varza kale, morcovi, un cartof dulce) si o salata verde cu ceapa.

Daca totusi ti se face foame rau intre mese, consuma o mana de migdale, o salata verde cu otet de mere si ceapa sau 2-3 fructe. Cele mai recomandate fructe sunt portocalele, mandarinele, kiwi, grapefruitul si merele.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Dieta trebuie tinuta 3 zile. Succes.

 

Tags:
detoxifierea de iarna
cum te detoxifiezi iarna
detoxifiere iarna
detoxifierea de 3 zile
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare