Forma paharului ne face sa bem mai mult

Afirmatia este valabila in cazul bautorilor de bere. Un studiu realizat la Universitatea din Bristol arata ca forma paharului ne facem sa bem mai multa bere si mult mai rapid. Studiul sugereaza ca oamenii beau mai rapid din pahare curbate decat din cele drepte.

          

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Concluzia a venit in urma unui studiu realizat pe un esantion de 159 de barbati si femei. Cand au baut sucuri, rapiditatea a fost aceeasi. Totul s-a schimbat cand au trecut la bere.

Cei care au baut din pahare curbate au terminat berea in 7 minute, in timp ce persoanele care au baut din pahare drepte au terminat in 11 minute.

In concluzie au baut cu 60% mai lent berea din pahare curbate. Cum explica cercetatorii acest lucru ? Oamenilor le este mai greu sa estimeze cat au baut din paharele curbate.

De altfel atunci cand li s-au prezentat persoanelor care participau la studiu poze cu pahare de bere curbate, oamenii au estimat ca acestea contin mai multa bere decat aveau de fapt.

Am citit pe BBC ca oamenii de stiinta sugereaza ca ar fi indicat ca in baruri sa se schimbe forma paharelor la fiecare comanda noua, pentru a ajuta oamenii sa realizeze cam cat beau.

Studiul nu este singurul de acest gen, o cercetare realizata in 2005 a aratat ca oamenii tind sa toarne mai mult alcool in pahare mici si largi decat in cele inalte si stramte.

 

Acum sa vedem cine spune ca bea din cana.

Tags:
Forma paharului ne face sa bem mai mult
bere
vin
viata sanatoasa
alcool
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare