Personalul medical nu se spala pe maini

News 06.05.2011 Andreea Pietrosel

Organizatia Mondiala a Sanatatii atrage atentia ca, în medie, în 60% din situatii personalul medical uita sa se spele pe mâini chiar când e absolut necesar.
Jurnalul scrie ca o parte dintre infectiile luate in spital sunt transmise si prin intermediul mainilor nespalate, fiind o explicatie a faptului ca de prea multe ori pacientul este nevoit sa constate ca se interneaza intr-un spital pentru o boala si revine acasa cu altele . Infectiile nozocomiale sau intraspitalicesti sunt o realitate valabila oriunde în lume.

Copiii vostri nu merg la culcare inainte sa bea un pahar cu lapte ? Specialistii sustin ca nu este o idee chiar foarte buna. Gandul citeaza un studiu american publicat in jurnalul Pediatrics, care arata ca obiceiul cu pricina, creste cu 30% predispozitia la obezitate, in jurul varstei de 5 ani si jumatate. Oamenii de stiinta precizeaza ca parintii care nu-si dezvata copiii de acest obicei, dupa ce i-au trecut pe hrana solida, ii supraalimenteaza.

Medicamentele lichide pentru tratarea racelii si febrei la copii, care contin acetaminofen nu vor mai fi comercializate in actuala formula.  Evenimentul Zilei scrie ca erorile de supradozaj pot duce la clacarea ficatului si chiar moartea copiilor.
Acetaminofenul este o substanta analgezica ce se gaseste in Paracetamol, Tylenol si multe alte medicamente pentru tratarea racelii, durerilor de cap sau faringitelor.

Tags:
Personalul medical nu se spala pe maini
igiena
obezitate
regim de viata sanatos
infectii spital
raceala
paracetamol
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare