Retete de milkshake-uri

Din 1930, de cand i-a fost adaugata si inghetata in compozitie, milkshake-ul a cucerit lumea. Cine nu viseaza in zilele toride la o bautura rece cu arome dulci de fructe, vanilie, ciocolata sau menta ? Spuneti-mi cine nu face asta ca sa il introducem in lumea magica a milkshake-ului.

Din dragoste pentru bautura asta mi-am cumparat blender. Deseori am dat peste milkshake-uri care aveau un gust dubios si asta din cauza ca erau facute cu arome de fructe din plic.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Pentru ca vreau sa am o nutritie sanatoasa mi-am spus sa pun mana la treaba. Mai exact pe buton. Am blenduit ieri de a sarit scara blocului. Pisicile se arcuisera defensiv la auzul aparatului insa au ajuns sa imparta cu mine primul pahar plin cu milkshake de banane. Si s-au lins pe bot intens mult timp dupa ce s-au infruptat din el.

I have a blending frenzy si nu pot sa ma opresc. Morcovii tremura in frigider sub amenintarea insfacarii iminente, urmata de indesarea in blender si cunostiinta cu lamele lui nemiloase.

Oferta de produse e extrem de variata. Cele mai populare arome sunt vanilie, ciocolata si capsuni insa nu va lasati pacaliti. Puteti fi oricat de inventivi vreti. De exemplu eu nu ma cantonez in retetele standard. Inlocuiesc ingrediente, adaug iaurturi, chefir sau fulgi de ovaz, presar kiwi si uneori pomelo.

De ce ? Pentru ca sunt bauturi sanatoase care tin cu succes locul micului dejun. Cand ma gandesc ca pot arunca in blender nu doar fructe ci si legume ci si legume si cruditati imi fac rapid o lista pe care trec rosii, avocado si morcovi.

Nu uit nici de condimente : scortisoara in primul rand. Abia apoi mai fac loc si pentru nucsoara sau chimen.
Daca tot v-am deschis apetitul sa va dau si cateva retete.

Milkshake de
capsuni, preferatul meu. Se realizeaza extrem de usor. Puneti in blender de-a valma lapte, capsuni taiate si cuburi de gheata. Apasati butonul magic si apasati pana devine omogen.

Milkshake de vanilie
: adaugati lapte si inghetata de vanilie in blender si ornati continutul omogen cu cereale sau fructe.

Am si lucruri mai extravagante. Un exemplu ar fi shake-ul cu unt de arahide. Suna complicat dar e de fapt extrem de usor. Puneti in blender lapte, doua linguri de unt de arahide si gheata si amestecati cu incredere. Ornati deliciul cu sirop de ciocolata, dar putin ca altfel se duce pe apa sambetei dieta si stati cu calculatorul de calorii dupa voi.

In fine, pentru matinali,sugerez un shake de cafea numai bun de luat pe drum. Blenduiti continutul de lapte, cafea instant si inghetata de vanilie si va veti trezi la prima sorbitura.
Mai stiti retete de milkshake-uri ?

 

Tags:
nutritie sanatoasa
kiwi
pomelo
calculator de calorii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare