Sangria pentru o vara racoroasa

Acest articol nu ar fi aparut daca nu m-as fi intalnit ieri cu o prietena din Spania. La un pahar pe o terasa din Sibiu, Yolanda a inceput sa evoce amintirea unei sangria bine facute, cu fructe si gheata, ca la ea acasa. Ai nevoie de sangria pentru o vara racoroasa, mi-a zis si am decis rapid ca cele doua sortimente din comert sunt execrabile.


Atunci a decis sa ma invete cum se face bautura asta plina de vitamine, care trebuie consumata musai rece. Principalul secret este ca trebuie sa pui mai multa gheata daca vrei sa bei o sangria mai slaba, daca ai chef de petrecere, nu trebuie decat sa adaugi coniac in vinul rosu sec – care nu trebuie sa fie de o calitate foarte buna.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!


Sangria chiar reuseste sa-ti faca vara mai racoroasa. Iti schimba rapida state de spirit si te invadeaza cu o energie care-ti da pofta de viata. De-a lungul timpului bautura, care este de fapt un punci cu vin tipic spaniol, s-a imbogatit cu noi arome, de aceea trebuie sa incercati sa o faceti acasa la o petrecere.


Reteta de baza contine vin rosu sec si tanar, lamai si portocale taiate  felii – si chiar si ananas, mi-a spus prietena din Spania-, miere sau zahar si, dupa gust, brandy sau coniac.


E de preferat sa puneti vinul rece intr-o carafa mare de sticla, cu gatul ingust, ca sa opreasca fructele in interior si sa nu le lase sa cada in pahare. Adaugati zaharul, lamaile, ananasul si portocalele taiate felii, putina scortisoara, putin mar si piersici si pere taiate cubulete. Picurati putin brady sau cognac daca se pregateste o petrecere, amestecati bine si puneti continutul la frigider.


Este foarte important ca inainte de servire si puneti putina apa minerala si nu va mai ramane decat sa o serviti in pahare mari de vin, pline cu gheata.
Mai avem o luna cu temperaturi ridicate si aveti nevoie de sangria pentru o vara racoroasa.

Tags:
Sangria pentru o vara racoroasa
sangria
retete traditionale
regim de viata sanatos
fructe
bauturi cu vitamine
vin rosu sec
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare