Supa de raci si midii

Te-ai saturat de clasicele supe si vrei ceva deosebit pentru papilele gustative? Daca DA, astazi am pentru voi o reteta inedita – supa de raci si midii. Desi pare o supa pretentioasa, specifica vedetelor internationale, sa stiti ca sunt anumite zone din Romania unde se face destul de des si asta pentru ca poate fi considerata o supa atat pentru post cat si pentru dieta si mai este si usor de facut. Este delicioasa, dar nu trebuie sa ma credeti pe cuvant. Incercati!
 

Care sunt ingredientele de care ai nevoie?

  • 25-30 de raci
  • 1 kg de midii (scoici)
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 3 capatani de usturoi
  • 1 legatura de patrunjel
  • Sare
  • Piper
  • 1 frunza de dafin
  • Ierburi aromatice dupa preferinte

Cum se curata racii?

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

In primul rand racii trebuie sa fie vii si nu este greu sa ii recunoasteti, pentru ca la atingere se misca energic. Nu va speriati! Nu va musca! Va trebuie doar putina dexteritate. Dupa ce i-ati cumparat, trebuie sa-i spalati pe burta cu o perie, sa le taiati clestii, dupa care sa le scoateti intestinul prin extragere. Miscarile trebuie sa fie destul de finute, iar extragerea se face prin rasucire. Se prinde codita centrala a racului si se trage. ATENTIE! Nu se smulge. Avem nevoie de cozi pentru reteta. Veti observa pe langa codita si intestinul negru. Dupa ce ati facut acesti pasi, racii se mai spala o data. De regula, racii fierb cam 15 minute.

Cum se curata midiile?

La fel ca si racii si midiile trebuie sa fie vii, dar sa aiba carapacea inchisa. Daca se intampla totusi sa aiba carapacea deschisa le puteti firbe in apa clocotita si va trebui sa se deschida si mai tare. Doar daca carapacea ramane inchisa trebuie sa aruncati midiile. Nu uitati sa curatati iarba de mare a scoicilor inainte de fierbere. Daca totul este in regula cu midiile si s-au deschis, scoateti-le din apa si scoateti carnea din scoici. Midiile se tin la fiert cam 2 minute.
 
 

Cum se prepara supa de raci si midii?

  • Dupa ce ati curatat racii si midiile, nu uitati sa spalati bine si legumele si 3-4 catei de  usturoi, dupa care sa le puneti la fiert in 5 litri de apa impreuna cu condimentele si frunzele de dafin si se lasa pe foc 1 ora
  • Sfaramati cateii de usturoi ramasi, adaugati sare si amestecati pana se obtine o pasta pe care o puneti la rece
  • Dupa 1 ora se scot legumele din apa si se adauga racii, apoi midiile la foc mare
  • Midiile se scot dupa 2 minute, iar racii dupa 15 minute, atunci cand intre cap si corp apare o crapatura
  • Focul se stinge si se lasa in oala 10 minute
  • Scoateti un polonic din supa si asteptati sa se raceasca putin, iar in zeama adaugati pasta de usturoi din frigider pana se obtine o crema subtire
  • Se adauga patrunjel si alte ierburi aromatice dupa preferinte

Ierburile aromatice sunt foarte importante in cazul acestei retete. Vor amplifica savoarea data de raci si midii, iar gustul va fi nedescris de bun. Aceste plante aromatice va ajuta sa slabiti cateva kilograme intr-o saptamana daca le consumati in mancare. Nu intamplator exista si o dieta cu ierburi aromatice.

Daca vreti si alte supe dietetice de toamna, puneti-va imaginatia la incercare si folositi-va de toate legumele pe care ni le ofera anotimpul. Pueti face cate o supa din absolut orice leguma.

Sa aveti pofta!
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare