Top 4 greseli pe care le faci cu lentilele de contact

Scosul lentilelor de contact e ca demachiatul – imperios necesar. E drept, ambele chestii te scot din sarite atunci cand tot ce vrei este sa te bagi in pat si sa dormi. De multe ori, ai trecut peste regulile de baza si ai simtit pe pielea ta, care sunt rezultatele cand nu porti ca la carte lentilele de contact.

Daca porti lentile de contact, urmeaza regulile de mai jos, ca sa nu te confrunti cu tot felul de infectii si iritatii. Altfel, cel mai sigur si sanatos este sa te intorci la inesteticii ochelari.

1. Nu dormi cu lentilele de contact

Chiar daca scrie in prospect ca e ok sa dormi cu anumite lentile de contact, oftalmologii nu recomanda asa ceva. Explicatia este simpla: corneea ta are nevoie de oxigen si daca porti lentile, risti sa te trezesti cu disconfort si ochi iritati. Cel mai pesimist scenariu se creioneaza printr-o infectie serioasa de care scapi doar la oftalmolog.

2. Nu face dus si nu inota cu lentile de contact

Nu pare mare lucru, dar e o ideea foarte proasta sa faci dus sau sa inoti purtand lentile de contact. Cele mai multe surse de apa contin microorganisme care pot cauza infectii extrem de dureroase si risca sa duca, in cazuri extreme, la orbire. Tratamentul unei astfel de infectii este lung si dificil. Tine minte ca apa nu este mediu steril, mai ales daca e intr-o piscina. Nu inota inainte de a-ti da lentilele jos.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!


 
3. Nu iti curata lentilele de contact cu apa

Cand le cumperi, lentilele vin la pachet cu un lichid special. De ce ai incerca sa le cureti cu apa in cazul asta? Lasa-le peste noapte in solutia speciala si ai grija sa te speli bine pe maini inainte de a le pune la loc.

4. Nu purta lentilele dupa data de expirare

Sunt destule persoane care poarta lentilele si dupa data de expirare. Gestul e condamnat de oftalmologi care spun ca se intalnesc des cu astfel de cazuri. Problema este ca lentilele de contact vechi sunt loc propice pentru dezvoltarea germenilor si iata cum, daca le porti, risti sa te trezesti cu ditamai infectia.
 

Tags:
Top 4 greseli pe care le faci cu lentilele de contact
lentile de contact
infectii lentile de contact
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • MedLens
    1. MedLens 05.08.2014 13:13

    Mai multe detalii despre regimul de purtare al lentilelor de contact si alte informatii utile purtatorilo, pe blogul www.meldens.ro

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare