7 gustari energizante si sanatoase care potolesc pofta de dulciuri

Secrete 09.09.2016 Livia Caled

Recunosc ca atunci cand mi se face pofta de ceva dulce cu greu ma pot abtine sa nu imi cumpar o prajitura cu ciocolata sau cine stie ce dulciuri pe care ulterior regret ca le-am mancat si constat ca, de fapt, nici nu mi-au placut asa de mult. Cum se potoleste pofta de dulce? Simplu, consumand alimente dulci in mod natural, fara zahar adaugat. Iata mai jos cateva idei de gustari dulci si sanatoase:

1. Fructe proaspete

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Bineinteles, pe primul loc intotdeauna sunt fructele. Deseori ma intreb de ce consumam atata zahar alb cand avem atatea fructe bune. Explicatia este ca dulciurile cu zahar dau dependenta si ne fac sa ni le dorim in fiecare zi. Ca sa nu te plictisesti de fructe, incearca sa alegi din supermarket fructe cat mai variate. De exemplu, daca azi ai mancat mere si pere, maine mananca struguri si afine, iar poimaine banane si capsuni.

2. Iaurt cu fructe

Iaurtul cu fructe pe care ti-l faci tu acasa este mult mai sanatos ca cel din comert care, de cele mai multe ori, are si zahar adaugat. Pe langa faptul ca potoleste pofta de dulce, iaurtul mai are avantajul ca imbunatateste digestia si accelereaza tranzitul intestinal, ajutand in acest fel in procesul de slabire.

3. Fructe uscate

Fructele uscate in combinatie cu semintele, migdalele si nucile sunt o varianta buna de potolire a poftei de dulce. Bineinteles, daca esti la dieta, este important sa nu abuzezi de ele, deoarece contin multe calorii si s-ar putea sa iti afecteze cura de slabire.

 

4. Batoane cu fructe uscate si cereale

Daca alegi batoanele care contin numai ingrediente naturale, atunci ai cea mai energizanta gustare. Citeste etichetele la batoanele pe care le cumperi, multe contin zahar adaugat si diverse E-uri. In general, batoanele energizante contin cereale integrale si fructe uscate, o combinatie foarte potrivita mai ales inainte de sala.

5. Budinca de chia

Budinca de chia este foarte usoara, nu ingrasa si, cel mai important, este foarte sanatoasa. Semintele de chia ajuta in procesul de slabire, contin antioxidanti, fier, calciu, omega 3 si proteine, esentiale pentru energizarea organismului. Cum se face budinca de chia gasesti reteta aici.

6. Ciocolata neagra

De fiecare data cand cumperi ciocolata ar trebui sa citesti eticheta si sa cumperi ciocolata care are trecut la ingrediente pe primul loc cacaoa, iar apoi zaharul si restul ingredientelor. Ciocolata cu continutul cel mai mare de cacao este cea mai sanatoasa, incetineste procesul de imbatranire prematura si imbunatateste memoria si capacitatea de concentrare.

7. Lapte de soia cu cereale integrale

Ai incercat laptele de soia de vanilie? Daca nu, este timpul, are un gust asa bun incat o sa vrei sa il consumi mereu cand ti se face pofta de ceva dulce. Laptele de soia este foarte prietenos cu digestia si in combinatie cu cerealele integrale este desertul sau mic dejunul perfect.

Citeste si 5 gustari care iti accelereaza metabolismul.

 

Tags:
pofta dulciuri
gustari energizante
gustari sanatoase
idei gustari
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare