Am devenit vegetariana!

Blog 04.01.2010 Jeanette

Ei bine pentru mine e mare scofala. De mica am crescut cu carne de doua ori pe zi. Daca nu cumva de trei. Dimineata mancam mereu costita, la pranz friptura sau o mancare care avea carne, bonus carnea din ciorba.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Daca mai rezistam, mai bagam niste salam pe seara. Pai un astfel de regim nu poate sa lase urme. In primul rand dezvolti dependenta fata de proteina din carne, fata de gust. In al doilea rand insa efectele unui astfel de regim se vad cand ajungi, ca mine, la frumoasa varsta de treizeci de ani cand constati ca ai probleme cu circulatia si ca esti periculos de aproape de a te imbolnavi de guta.

 

Ca sa nu mai spun ca daca ai oarescare inclinatii budiste incepi sa simti in ceafa suflarea tutror animalelor al caror criminal ai fost, indirect.

 

Asa ca am renuntat pur si simplu la carne. Este prima oara in viata cand comit un astfel de act, si iata ca dupa prima saptamana sunt inca in picioare. Am desigur tendinta de a manca un pic mai mult si alimente care ingrasa, asa ca va spun garantat ca trecerea la vegetarianism, in prima faza, e o cura de ingrasare.

 

Mai tarziu insa organismul se pare ca revine la echilibru si nimic nu e mai sanatos. Desigur ca va trebui sa suplinesc aceste proteine, insa voi reveni pe parcurs cu retetele vegetariene pe care le descopar si cu tips and tricks. Urati-mi succes!

Tags:
mancare vegetariana
cum sa devin vegetarian
retete fara carne
guta
cum ma ingras
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
4 Comentarii
  • mada
    1. mada 04.01.2010 19:57

    Nu pot sa zic decat ca ai multa ambitie. Este adevarat o dieta bazata pe proteine animale nu este sanatoasa, mai ales ca poate leza rinichii si ca poti slabi, evidnet depinde de proteine. Tot timpul trebuie sa existe un echilibru in alimentatie. Dar, un regim bazat pe fructe(nu stiu sigur daca papi fructe, cred ca nu din cate stiu) si legume este fooooarte bun. Adauga cereale de calitate stii din acelea integrale si cauta sursele de proteine in alte alimente(legum etc). Te-ai gandit sa renunti si la peste? Oricum, de apreciat, eu nu as putea renunta la carne, vcel putin la pui si peste si sunt sigura ca multi romani ar stramba din nas daca li s0ar zice ca pentru o perioada indelungata de vreme sa se abtina de gratarele cu mici si bere :D

  • mihai
    2. mihai 05.01.2010 21:56

    si eu am devenit vegetarian acum 3 ani din cauza unor probleme la stomac. mi-a fost greu vreo3 luni dupa care am inceput sa ma simt mult mai bine, n-am mai avut nicio problema cu stomacul, nu m-a mai durut nici capul desi nu stiu daca are vreo legatura. am devenit mai activ si acum nu mai suport nici macar mirosul de carne.

  • andreea
    3. andreea 22.01.2010 11:29

    Salut! eu sunt vegetariana de un an si jumatate si apreciez hotararea ta ferma de a renunta la carne. un lucru e de stiu in momentul cand adopti o dieta vegetariana, si anume ca organismul tau trebuie sa lucreze de ori mai mult pt a compensa resursele din carne ( proteine, minerale -de ex fierul din diverse organe- etc). dar cu timpul corpul tau se va obisnui si iti vei face propria dieta sanatoasa in functie de necesitati fara a te ingrasa neaparat (cum ai mentionat in alt articol) sper ca te-am ajutat :D

  • Cristina
    4. Cristina 08.02.2010 13:48

    Buna,eu sunt vegetariana de 6 luni si ma simt mult mai energica decat inainte.Gatesc mai mult decat inainte,dar totul are savoare datorita condimentelor.Si sunt atatea retete sanatoase!!Trebuie sa precizez ca am renuntat la carne datorita unei artrite si constipatiei..si totul s-a rezolvat ca prin minune.Nu am slabit,nu m-am ingrasat,dar am un regim echilibrat si sanatos si-mi pare bine cand prietenii la restaurant ma sustin si unii comanda si ei mancare vegetariana.ce sa mai zic!tine cont sa ai un regim echilibrat,adica lactate,paste,fasole,fructe uscate,legume congelate,salate,cartofi..trebuie doar sa le combini.Am facut greseala 3 saptamani am mancat numai lactate si m-am simtit rau.Mult succes!

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare