Asculta-ti corpul

Organismul ne da permanent un feed-back. Oare de ce nu stam sa il ascultam putin? Ne-ar fi mult mai simplu sa intelegem ce e cu noi, ce e bine sa mancam, cat si ce miscare sa facem.  Asculta-ti corpul.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

E usor sa adoptam un regim de viata sanatos, imediat dupa ce reusim sa o facem din convingere si nu din goana dupa silueta. Afluxul de informatii ne poate induce o stare de confuzie asa ca ce ar fi daca am reusi sa ne formam un regim de viata sanatos, fara sa ne uitam toata ziua la ce zice nutritionistul X sau nutritionistul Y sa mancam?

Toate dietele noastre se pot gasi aici, daca va intereseaza.

Raspunsul corect e ca nu exista raspuns corect. Ideea este sa inveti sa iti asculti corpul.

 

Mananca doar atunci cand iti e foame

 

Doar pentru ca cineva iti ofera mancare sau mananca la anumite ore, nu inseamna ca e cazul sa mananci daca nu iti e foame. Ideal este sa nu sari peste micul dejun si celelalte 2 mese principale ale zilei, dar totul este sa manani cand ti-e cu adevarat foame.  

Programul asta iti da o mai mare flexibilitate si nu trebuie sa iti aranjezi treburile in functie de masa de la 13 fix sau cina de la 19:00.

 

Opreste-te din mancat inainte de a simti ca te-ai indopat

 

Nu e nevoie sa mancam pana simtim ca nu mai putem respira. Nu trebuie sa lasam farfuria goala pentru ca asa am invatat acasa. E ok daca ne oprim atunci cand simtim ca ne-am saturat. Nimeni nu vrea sa se simta imbuibat.

Cei mai multi oameni isi imagineaza ca vor fi supusi infometarii in momentul in care vor incepe o dieta. De fapt momentele dese in care vor manca ii va face sa se simta imbuibati si chiar cu mancaruri care nu le fac deloc placere. Noi iti propunem sa iti asculti corpul. E singura modalitate de a manca orice, in momentul in care iti e foame si asa iti dai seama ca nu mai ai nici o presiune psihologica, deci nu trebuie sa te indopi.


Cum te simti dupa ce mananci ?

 

E esential sa iti realizezi care este starea pe care o ai dupa ce te hranesti. Esti energizata? Letargica? Balonata? Fiecare grupa de alimente te face sa te simti intr-un anume fel. Daca un aliment te face sa te simti rau, nu il mai manca. Daca te face sa te simti energizata, mananca tot mai des, spun expertii de la Greatist.com.

Gasesti aici o lista cu alimente care iti dau energie.

Asculta-ti corpul, cu cat o vei face mai des, cu atat te vei simti mai bine.

 

Tags:
Asculta-ti corpul
regim de viata sanatos
alimente pentru energie
alimente care te baloneaza
dieta rapida
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare