Cartofi la cuptor cu ou si parmezan

O reteta usoara, perfecta pentru momentele in care nu ai prea mare chef de gatit, dar vrei totusi ceva bun, este cea de cartofi la cuptor cu ou si parmezan.

Cum se prepara?
 
Ingrediente:
 
- 7-8 cartofi;
 
- 2 oua;
 
- o ceasca de parmezan sau cascaval ras;
 
- o ceapa tocata marunt;
 
- o ceasca smantana;
 
- 4 catei de usturoi;
 
- un sfert de pachet de unt;
 
- 3-4 linguri ulei de masline;
 
- branza telemea de orice fel;
 
- sare si piper dupa gust;
 
- patrunjel.
 
Mod de preparare:
 
1. Curata cartofii de coaja, taie-i felii si pune-i la fiert, insa nu-i lasa sa se fiarba complet.
 
2. Bate ouale si amesteca-le cu usturoiul pisat, smantana, uleiul de masline, patrunjelul tocat marunt, sarea, piperul, branza si ceapa tocata si ea marunt.
 
3. Unge bine o tava cu unt.
 
4. Aseaza in tava un strat de cartofi unul din celelalte ingrediente amestecate, apoi din nou altul cu cartofi.
 
5. Presara parmezanul pe deasupra si baga tava la cuptor. Daca nu ai parmezan, este foarte bun si cascavalul.
 
6. Cand cartofii incep sa se rumeneasca, mancarea este gata.
 
 
Pofta buna!
 
 
Sursa foto: sliceofkitchenlife.com.
 
 
Tags:
cartofi la cuptor
cartofi la cuptor cu ou
cartofi cu parmezan
cascaval
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare