Cocos: savoare in diverse forme

Secrete 20.07.2010 Madalina Stama

Laptele de cocos, o bautura delicioasa pe timp de vara
In ciuda numelui, care pe multi i-ar face sa creada pret de cateva secunde ca in cutia lor sta lapte muls de la un animal, laptele de cocos este o bautura relativ noua, fara lapte in compozitie. Numele pur si simplu desemneaza o bautura fina cu aspect laptos si aroma…yummy, de cocos. Se gaseste in diverse forme: cu zahar sau fara. In genere, laptele acesta, de cocos este preparat din crema de cocos.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Si pe langa lapte, puteti gasi in magazin: iaurt din lapte de cocos, deserturi inghetate, din lapte de cocos si lapte de cocos cremos, tocmai pentru a va bucura cat mai des si mult de aroma acestui fruct exotic.

 

Uleiul de cocos, bun in afectiuni gastrointestinale
Sunt multe aspecte care il scot in fata si-l recomanda in pregatirea meniurilor. Este fabricat din pulpa fructului matur, are grasimi saturate si-n consecinta are punctul de ardere ridicat, adica de vreti sa gatiti prajeli aveti ocazia de-acum sa va folositi in pregatirea lor de uleiul de cocos. Pentru ca este stabil la temperaturi ridicate si nu se descompune in substante nocive ca alte uleiuri, uleiul de cocos nu se strica asa de usor. Cel destinat consumului, regasit in magazine, nu contine grasimi nocive-trans. Motiv pentru care noi ii dam o bila alba.

 

Aceia care au inclus uleiul de cocos in alimentatie, au observat imbunatatiri in ce priveste rata metabolismului, scaderea riscului de infectii si ca o consecinta a capacitatii de ardere a grasimilor, au pierdut in greutate. Cercetatorii spun doar ca, uleiul de cocos este benefic in afectiunile gastrointestinale si in cazurile de fibroza cistica.

 

Apa de cocos, dulce si buna
Daca ati cumparat fructe de cocos, tinere (necoapte) nu le aruncati. Ce-ascund in ele se numeste sanatate pura: apa de cocos. Apa de cocos, denumita asa pentru ca nu are culoare, este o bautura fina, delicioasa, ideala pe timp de vara. Si se extrage deopotriva din fructul copt (matur) dar si din cel necopt.

 

Pe langa faptul ca este o bautura saraca in calorii, pe care ar trebui sa o alegeti si nu sucurile carbogazose, apare in compozitia multor bauturi sportive, tocmai pentru ca are electroliti.
Asa ca, uitati de bauturile carbogazoase, dulci si alegeti sa va astamparati setea cu lapte de cocos ori apa de cocos, iar daca afectiunile gastrointestinale va chinuie, folositi ulei de cocos in prepararea mancarii.

Tags:
alimente bogate in calciu
dieta rapida
lapte de cocos
apa de cocos
ulei de cocos
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Alga
    1. Alga 26.10.2011 18:03

    in sfarsit a aparut si pe la noi http://www.veganlife.ro/cumpara/suc-de-cocos-verde-young-coconut-vitacoco1l-1953308

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare