Cum scapi rapid de paduchi

Sunt rarele persoanele care nu s-au confruntat pana acum cu problema paduchilor. Un studiu recent realizat de IMAS arata ca 2 din 10 romani au avut paduchi cel putin o data in viata, cei mai multi in copilarie sau adolescenta.

In Romania anului 2014, la mai putin de o luna de la inceperea anului scolar, mii de copii au luat paduchi si raie chiar din institutiile in care invata.

Cum reusesti sa scapi de paduchi

Prima regula e sa nu-ti pierzi timpul cu lamentari. Accepta ca ai paduchi si mobilizeaza-te ca ai de luptat cu ei. Micii topaitori care dau mancarimi de scalp sunt o pacoste. Vin rapid si pleaca doar cu picioarele inainte. In plus, se reproduc cu viteza la care ajungea Star Trek ca sa treaca dintr-o dimensiune in alta.

Cel mai bine ii depistezi verificand zona cefei si pe cea de la perciuni. Acolo cauti lidinile – ouale depuse de femele. Aluneca extrem de greu si sunt ingrozitor de dificil de indepartat. Daca nu scapi rapid de ele, in interval de o saptamana, te trezesti cu inca 8 paduchi si sa vezi atunci distractie.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!


Daca te apuca mancarimile de cap, cea mai eficienta metoda de a descoperi paduchii, e cea a pieptenului umed. Asadar, pune balsam peste pieptene si trece-l prin par. Sterge-l cu un servetel si vezi ce ramane pe el.

Daca supozitia ta e corecta, felicitari, ai paduchi! Acum trebuie sa scapi de ei. In copilarie bunica imi punea gaz pe cap. Miroseam ca o benzinarie si ma rugam sa nu se apropie nimeni de mine cu surse de foc.

Noroc ca ne-am modernizat. Acum exista sampoane speciale si lotiuni. Le iei de la farmacie, le folosesti o saptamana si apoi verifici iar, prin aceeasi metoda, ca sa vezi daca ai scapat.

Tine mine ca paduchii nu rezista mult fara contactul cu omul, asa ca, odata ajunsi pe lenjeria de pat sau haine, moare de inanitie. Secretul este sa nu sara din nou pe tine.

Sper sa nu ai nevoie vreodata de sfaturile de mai sus, insa, just in case, ai aflat cum sa scapi de paduchi.

Din studiul mentionat la inceputul articolului reiese ca 46,7% dintre romanii care s-au confruntat cu infestarea de paduchi au scapat de acestia cu ajutorul gazului, o metoda traditionala, in timp ce doar 26,1% au ales sa utilizeze tratamente testate clinic pe care le-au cumparat din farmacii.
 

Tags:
Cum scapi de paduchi
tratament anti-paduchi
paduchi
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
21 Comentarii
  • mihai brad
    1. mihai brad 03.10.2014 14:42

    n am citit articolul, dar imi pot imagina cam ce debiteaza autorul pt cei care vor sa scape rapid de paduche, solutia e simpla: chelire. ps. daca solutia din articol e tot chelirea, inseamna ca tontul sunt eu pps. pt cei care cred ca a te tunde chel e un dezastru, recomand o crestere i IQ-ului cu 30-40 pcte, pana la 100

  • Transilvania Libera
    2. Transilvania Libera 04.10.2014 14:39

    O proasta agramata scrie ceva ce crede ea ca-i "un articol". Eu n-am vazut in viata mea paduchi, fa ! In Transilvania paduchii sunt mai rari decat regatenii tai care se despaduchiaza ca maimutele. Si oricum stie toata lumea ca PADUCHII NU SAR, prostovano ! Daca tu spui ca 20% din popuIatia Rrominicai a avut sau are paduchi, inseamna ca procentul la regateni este de 35%, ceea ce va plaseaza pe locul intai in lume, nespalatilor ! Locul vostru al regatenilor nu e in Europa.

  • dementu
    3. dementu 04.10.2014 15:17

    Pentru "Transilvania libera" , ia de aici :http://radiocluj.ro/2014/09/30/paduchi-si-raie-in-scolile-si-gradinitele-din-satu-mare/ , http://transilvaniareporter.ro/satu-mare/a-inceput-scoala-au-aparut-paduchii-si-raia/ si altele, aveti si raie nu numai paduchi. E suficient sa cauti pe google , paduchi in Transilvania si sunt sigur ca dam de tine

  • mihai
    4. mihai 04.10.2014 21:42

    Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: sandu.mihai1960@yahoo.com

  • miha
    5. miha 05.10.2014 20:28

    OFERTA ATRACTIVA DE JOB-LUCRAND DOAR 3 ORE PE ZI DE LA CALCULATORUL TAU DE ACASA CONECTAT LA INTERNET POTI CASTIGA CEL PUTIN 300 DOLAARI PE LUNA.OFERTA ESTE VALABILA PENTRU TOATE ZONELE TARII.PENTRU MAI MULTE DETALII TRIMITE”INFO” LA ADRESA miha_michelle2002@yahoo.com

  • mihai
    6. mihai 05.10.2014 22:24

    Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: sandu.mihai1960@yahoo.com

  • Aprill
    7. Aprill 05.10.2014 23:41

    (D) dementu ... dude, give me five ???!!!??? Am dat un ocol cu google prin Transilvania si ce crezi c-am gasit??? Paduchi poligloti !!!!!!!!!!!!!!! Revenind la articolul de sus , m-a surprins foaaarte tare faptul ca, dintr-un ou de paduche, ies nu mai putin de 8 puisori. Biiine ca nu mai am 9 ani (atunci am avut paduchi) si oricum, aici unde traiesc, astia n-au paduchi , mai au si ei paduchii lor dar...aia nu-s de mine !!!!!!

  • ana-maria
    8. ana-maria 18.01.2015 16:48

    Eu am avut baietelul de 5 ani care s-a intors din tabara de 2 saptamani plin de paduchi. Imediat am incercat cateva produse impotriva paduchilor dar nimica, eram disperata sa scap de ei. Am avut mare noroc de sora mea care e mai mare decat mine cu 7 ani aproape si a trecut si ea cu fetita prin asa ceva, si mi-a zis sa caut un gel natural impotriva paduchilor pe baza de ulei 100% pur din arbore de ceai-tea tree de la Thursday Plantation. Pe langa acest gel am cumparat un sampon si un balsam tot de pe baza de ulei de arbore de ceai de la ei. Dupa 7 zile am facut iar tratamentul cu gelul respectiv ca sa fiu sigura ca nu a ramas nimica. Doar aceste produse au avut rezultate, si ie recomand.

  • Gigi
    9. Gigi 27.02.2015 02:12

    Sunt in Londra si am grija de o nepotica. A fost dusa la o doica englezoaica si a luat paduchi. Tratamentul cumparat de la farmacie se numeste derbac M si contine 0,5%W/W Cutaneous Emulsion. Este indicat a se folosi o data pe saptamina dar nu mI MULT DE 3 ORI. Un alt produs din farmacie sin alta zona a Londrei Kinsbury se numeste LYCLEAR si contine doua flacoane de solutie cremoasa alba si un piaptane cu dinti marunti. Substanta active este permethrin 1% w/w.Amindoua au costat cite 11-12 lire fiecare. Paduchii si capusele date cu grasimea sau ulei sau gaz lampant sau chiar motorina(care este tot gaz) sufera mortal pentru ca li se inched porii din piele prin care respira. In plus gazul si arde. Este bun si petrosinul care se foloseste la diverse vopsele dar as stiti ca arde pielea. Acestea puse in cantitate mica in apa de spalat la rufe distruge in totalitate paduchii. Se mai gaseste si sampon de par cu petrol pentru intarirea radacinii parului.. Ar fi interesant de aflat daca uleiul de parafina pentru aprins carbunii de gratar este bun sau nu . Presupun ca da.

  • Alinuusa
    10. Alinuusa 06.06.2015 23:20

    Buna!Eu sunt Alina sunt bona la o familie care este dusa peste hotare si au o fetita de 8 anisori!A venit de la gradinita si miea spus ca ii merge ceva prin cap mam uitat si nu am gasit nimik mam uitat a doua zi si individul pusese deja ousoarele.Trebuie sa fiti foarte atenti atuci cind

  • Raul Mihoc
    11. Raul Mihoc 26.07.2015 18:46

    Pentru a scapa de orice feluri de paduchi , cea mai buna metoda este chelirea. Aceasta este cea mai buna metoda. Incercati-o!

  • Gica
    12. Gica 26.07.2015 18:50

    Cea mai simpla metoda de a scapade paduchi este de a te ttunde chel. Sa stiti ca parul v-a creste foarte repede,mult mai repede decat cum creste normal.

  • daria
    13. daria 26.07.2015 18:52

    Ca sa scapi de paduchi fara ca sa se raspandesca in tot capul,trebuiesa te tunzi chel!

  • flavius
    14. flavius 26.07.2015 19:08

    Pentru a scapa de paduchi de copac,normali etc. cea mai simpla metoda este de a te tunde chel in cel mai scurt timp cu putiinta!

  • denisa
    15. denisa 26.07.2015 19:12

    Pentru a scapa de paduchii de copac sau de cei normali cel mai simplu este sa te tunzi chel. P.S. dusul nu poate alunga paduchii.

  • andra
    16. andra 16.09.2015 17:53

    Am incercat si va pot confirma ca sunt foarte eficiente aceste produse naturale impotriva paduchilor de la Thursday Plantation. Le recomand si eu cu incredere.

  • radu
    17. radu 23.11.2015 23:40

    Doamne, ce handicapat Transilvania libera, care comenta acum 1 an.. ma baiatule, sper ca intre timp te-ai sinucis de singuratate.. Sunt din Moldova, dar am trait cativa ani buni in Transilvania, si cu parere de rau, confirm ca acolo traiesc astfel de specimene, oameni tristi si rasisti, fffff asematori cu Hitler..

  • corina
    18. corina 07.06.2016 22:10

    Pentru a scapa de paduchi sau lindini eu va recomand tot aceste produse naturale de la Thursday Plantation. Si fetita mea a luat de la gradinita si doar cu aceste produse, cu un pachet special de la ei pt paduchi am scapat. Sanatate si numai bine

  • eu
    19. eu 18.08.2016 17:05

    Va recomand un produs testat de laboratoarele GRANNY, din Marea Britanie. Este vorba de G.A.Z. Succes. Foarte ieftin si eficient.

  • Laura
    20. Laura 13.09.2016 23:00

    La fetita mea de 10 ani (cu parul lung si foarte cret), Nitolic a functionat perfect. Gazul de cand eram noi copii oricum nu se mai gaseste.

  • georgiana
    21. georgiana 09.04.2017 08:24

    nu sunt bune nici samponurile ca am cumparat si nu sunt buneee si acum nu pre se mai gaseste gaz

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare