Dieta cu castane - slabesti sanatos si rapid

Daca vrei o dieta inedita si delicioasa, nu trebuie sa lasi toamna sa treaca fara a incerca dieta cu castane. Chiar si cei mai mari pofticiosi pot tine aceasta dieta, intrucat satisface pofta de dulce, fiind chiar potrivita pentru diabetici, dar cel mai important aspect este ca poti slabi in mod sanatos.

Sunt castanele sanatoase?

Ei bine, raspunsul este cu siguranta "DA!"

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Castanele sunt dulci si au o aroma deosebita atunci cand sunt preparate, deci nu va fi o problema sa tii aceasta dieta, pentru ca vei putea tine in frau poftele excesive de dulce. Slabirea este un proces greu si anevoios, care te poate descuraja din primele zile, dar iata ca dieta cu castane ofera rezultate intr-un timp scurt fara a leza in vreun fel organismul, iar asta nu ar fi fost posibil fara importantele substante nutritive din compozitie pe care le amintim mai jos:

  • Vitamine - A, C, B1, B2, niacina
  • Minerale - potasiu, calciu, magneziu, fosfor
  • Fibre
  • Proteine vegetale
  • Grasimi sanatoase
  • Zaharuri de buna calitate

Atatea valori nutritionale nu pot sa nu aduca o serie de beneficii pentru sanatate, dar si pentru silueta, dintre care:

  • Mentin glicemia la un nivel normal
  • Permit o absorbtie lenta la nivelul intestinului si asta datorita zaharurilor de buna calitate
  • Continutul de fibre stimuleaza digestia si tractul intestinal
  • Ajuta la o buna detoxifiere a organismului
  • Remediu pentru ficatul gras si marit
  • Trateaza si previne bolile cardiovasculare
  • Sunt recomandate atat pentru diabetici cat si pentru persoanele sanatoase, intrucat normalizeaza cantitatea de zahar din sange
  • Sunt destul de satioase si delicioase 

 Cum alegi castanele bune de consum?

Nu este foarte greu sa recunosti castanele comestibile, avand in vedere ca exista cateva diferente sesizabile intre ele si cele necomestibile, dar daca vrei sa fii foarte sigur ca le gasesti usor pe cele bune de consum, trebuie sa profiti pana la mijlocul lui octombrie ca sa le culegi, pentru ca apoi incep sa devina mature si sa-si piarda valorile nutritionale.

Castanele comestibile sunt destul de atractive ca aspect, ele avand o culoare deschisa si calda de maro, sunt micute si poti observa la ele si o codita (vezi poza de mai sus). Prin gatire ajung sa capete un gust dulceag, devin moi si te imbie cu o aroma unica. Nu te gandi ca te vei plictisi de castane. Le poti gati in diverse moduri si ai nevoie doar de imaginatie. Ele pot fi coapte, fierte, sub forma de piure, dar tine minte ca poti face si prajituri din piure-ul de castane, dar mai sunt multe moduri. In mediul online vei gasi o multime de retete incat nu vei sti ce sa incerci prima data. Mai multe detalii despre castanele comestibile gasiti si pe Wikipedia.

Castanele necomestibile sunt acele castane mari, de culoare inchisa tare sau rosiatica, care sunt bune doar de jucat prin parc sau alei. Nu uita ca nu trebuie sa te chinui prea tare sa gasesti castanele bune de consum si nu lua totul ca pe o corvoada. Daca tot vrei sa slabesti, iti poti lua portia zilnica de miscare plimbandu-te prin parc la cautat de castane comestibile si vei reusi sa arzi calorii, te simti bine si iti faci proviziile necesare.

 

Cum se tine dieta cu castane?

Am spus anterior ca este vorba despre o dieta care aduce rezultate rapide, dar pentru ca este vorba despre o slabire sanatoasa, care nu lezeaza organismul in niciun fel, nu se tine 2-3 zile, ci neaparat doua saptamani, timp in care trebuie sa consumi zilnic castane gatite diferit, dar sa le imbini si cu alte alimente, cu conditia sa fie sanatoase, cu putine calorii si gatite sanatos. Ca in orice dieta si aceasta are la baza niste reguli ce trebuie respectate, asta daca vrei sa ai rezultate bune. Nu te speria, nu sunt greu de pus in practica. 

Nu te vei plictisi in mod sigur, intrucat iti ofera posibilitatea de a consuma castane gatite diferit si combinate mereu cu alte alimente. Desi toate variantele sunt gustoase, castanele coapte parca sunt mai delicioase si mai utile pentru consum, pentru ca iti permit sa le iei cu tine chiar si la locul de munca pentru o mica gustare. Nu este greu sa prepari castane coapte. Trebuie doar sa le speli foarte bine, sa le crestezi coaja si sa le lasi la cuptor pana capata o culoare frumoasa de galben. Asa vei sti sigur ca sunt rumenite bine si gata de consum. Daca vrei o garnitura delicioasa din castane, nu ezita sa pui castanele la fiert si sa faci supe crema de castane, piure si chiar diverse prajituri.

Desi nu exista un meniu zilnic standard, trebuie sa tii cont ca poti consuma de cate ori vrei castane intr-o zi, cu conditia sa nu depasesti un castron mare de castane. Ca orice aliment dietetic se prepara sanatos si se consuma corect. Daca combini la castane si alimente sanatoase, preparate la grill, cuptor sau fierte vei obtine niste meniuri delicioase. Iata un exemplu de meniu:

Micul dejun - 1 pahar cu apa cu jumatate de ora inainte de a manca, 1 cafea cu 1 cub de zahar, 5 castane coapte, apoi ai pe alese si alte variante si poti alterna pe zile:

  • 2 ardei capia rosii, taiati pe jumatate si umpluti cu branza fara grasimi sau cu putine grasimi (fara paine)
  • grapefruit cu miere de albine naturala
  • 1 ceasca de iaurt degresat cu fulgi de ovaz   
  • 1 milkshake cu lapte, 1 lingura de seminte de in , chia sau ce doresti, zeama de portocala
  • legume fierte sau crude cu piept de pui la gratar sau grill      

Pranz - ai voie sa consumi peste, carne de pui sau curcan gatita la cuptor, grill sau fiarta si salata de cruditati (fara paine si fara pic de ulei)

Cina - poti consuma cat vrei supa sau ciorba fara carne, iar in loc de paine poti consuma crutoane

Gustari - poti consuma castane coapte, prajituri dietetice cu castane sau piure din castane; partea buna este ca poti lua oriunde cu tine castanele coapte ca sa le consumi cand ti se face foame

Trebuie sa mentionez ca dieta cu castane te va ajuta sa dai jos kilograme insemnate in cele doua saptamani, dar daca vei reveni la vechile obiceiuri alimentare, care te-au adus in pragul de a tine o dieta de slabire, munca ta va fi in zadar. Adopta un stil de viata sanatos si dupa incheierea dietei si profita cat poti de mult de dieta de toamna. Ai la dispozitie o varietate de fructe si legume din care poti alege pentru a-ti diversifica meniul zilnic si asa iti poti aduce si aportul necesar de nutrienti.

Nu uita sa folosesti la orice mancare  plante aromatice atat in timpul dietei cat si dupa incheierea ei pentru ca dau un gust deosebit mancarii prin condimentare si sunt un bun aliat pentru detoxifiere. Nu mai zic ca in timpul dietei cu castane te pot ajuta sa cresti beneficiile. Exista chiar si o dieta cu ierburi aromatice, care te ajuta sa slabesti 4 kilograme in 14 zile numai punand condimente pe mancare.

Care sunt regulile in dieta cu castane?

Nu ai sa vezi dieta fara reguli, asa ca aceasta nu face o exceptie, dar macar sunt usor de tinut, pentru ca nu multe diete iti satisfac pofta de dulce. Mare noroc ca sunt dulci si aromate castanele si ca le poti consuma mereu diferit. Regulile pot fi dure pentru persoanele care s-au obisnuit cu alt stil de viata si se poate sa te simti putin slabit in prima saptamana de dieta, dar usor usor te vei obisnui. Iata ce trebuie sa ai in vedere:

  • Nu ai voie sa consumi sucuri carbogazoase; singurele lichide pe care ai voie sa le consumi sunt apa plata, apa aromatizata cu fructe si legume, milkshake-uri,sucuri naturale homemade si supe; nu uita de regula de 2 litri pe zi
  • Nu ai voie sa folosesti ulei sub nicio forma, nici macar cel de masline
  • Nu ai voie paine deloc, poate ai observat si din meniu
  • Dulciurile sunt excluse din dieta
  • Nu ai voie mezeluri si alte grasimi nesanatoase si pline de sare 
  • Nu ai voie nimic prajit

 

 

Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare