Micul dejun care iti modeleaza corpul in doar 4-5 zile - scapi de surplus

Nu trebuie sa sarim peste micul dejun si asta pentru ca este cea mai importanta masa a zilei si singurul moment cand ne putem permite mese mai consistente, care sa ajute totusi la procesul de slabire sau mentinere. Din pacate, micul dejun este asociat cu cerealele cu lapte sau iaurt sau clasica omleta, dar unii nu apuca sa le consume nici pe acestea dimineata. Fie ca este vorba de lipsa de timp sau de neobisnuita de a manca la orele matinale, cert este ca poti avea bete in roate in ceea ce priveste slabirea. Multi nu stiu ca daca mananca consisntent dimineata si la pranz, la cina nu vor simti nevoia de mese copioase, iar kilogramele in plus se vor topi ca prin minune. Noi iti venim in ajutor cu un mic dejun rapid, hipocaloric, dar consistent care nu seamana deloc cu ce te-ai obisnuit sa consumi la orele matinale ale zilei.
 
Unii probabil nu vor intelege cum o masa hipocalorica poate fi si consistenta si asta pentru ca exista preconceptia cum ca mesele consistente sunt pline de calorii nesanatoase ce aduc kilograme in plus, dar sunt si cele mai consistente. Inca un mit s-a destramat! Sa luam exemplul veganilor! Ei nici macar nu consuma carne, ci doar legume, verdeturi, fructe, seminte si pseudo-cereale si inlocuiesc produsele de origine animala cu cele vegetala (lapte vegetal, branza vegetala, alimente ce inlocuiesc perfect carnea, dar sunt tot vegetale) si culmea, se simt destul de satui pe parcursul zilei si nu acuza probleme de sanatate sau carente nutritionale.
 
Nu vrem sa mai lungim suspansul si iti vom spune ca sceretul siluetei perfecte se afla chiar in masa pe care o iei la micul dejun. Noi iti propunem un porridge inedit din dovlecei, banane si alte surprize pe care le vei descoperi in randurile urmatoare. De ce dovlecel si nu cereale sau oua? Ei bine, el este cunoscut ca fiind vedeta curelor de slabire gratie beneficiilor pentru slabire si sanatate, iar datorita formei inedite ofera imediat senzatia de satietate si este foarte versatil in bucatarie. 
 
Despre dovlecei sau zucchini trebuie sa stii ca au 90% apa in compozitie, fibre de calitate, proteine vegetale, fitonutrienti, antioxidanti puternici si toate vitaminele si mineralele necesare organismului. Pentru sistemul digestiv sunt nemaipomeniti, iar o digetsie buna insemana si un metabolism alert. De calorii nu are sens sa ne luam si asta pentru ca numarul lor este atat de mic incat nu are rost sa le punem la socoteala.
 
 
 
 

Un porridge din dovlecei?

 

Pare imposibil si chiar putin ciudat, avand in vedere ca despre acest fel de mancare se crede ca este usor dulce incat seamana cu un desert sanatos, dar realitatea este ca daca stim cum sa utilizam dovleceii si mai ales cu ce sa-i combinam, vom obtine cel mai delicios si satios porridge din cate ai gustat vreodata.
 
Ingredientele utilizate sunt tot la indemana si au preturi accesibile, dar poti avea grija sa-ti pui dovlecel in congelator in pungute sau caserole ca sa te bucuri de el tot timpul anului. Tine cont ca dovlecelul este printe cele mai eficiente alimente in procesul de slabire si este pacat sa nu profiti de beneficiile sale. In mai putin de doua saptamani poti slabi si 7-8 kilograme in functie de organism daca consumi zilnic dovlecei sub ce forma doresti. Iata ce ingrediente sa folosesti la un porridge matinal din dovlecei:
 
 
  • 1 cana de dovlecei  cruzi – se dau prin razatoare - iata si alte retete inedite si light cu dovlecei
  • Jumatate de cana de fulgi de ovaz
  • Jumatate de banana semi-coapta
  • Jumatate de lingura de scortisoara pudra
  • 1 mar dat prin razatoare
  • Un varf de lingura de sare (kosher sau Himalaya)
  • Jumatate de lingura de vanilie pudra sau esenta
  • 1 cana de apa sau lapte vegetal la alegere (lapte de migdale, lapte de coso, lapte din seminte de canepa decorticate) – merge si laptele integral daca iti place
  • 1 rodie sau alte fructe la alegere
  • 2-3 jumatati de nuca

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 
Pasii de preparare sunt simpli, mai ales ca nu ai treaba cu sursele de incalzire:
 
 
1.Dovleceii se dau prin razatoare si se lasa la scurs. La fel vei proceda si cu marul razuit.
 
2.Nu este nevoie sa incalzesti apa ca sa inmoi fulgii de ovaz. Este de ajuns sa-I lasi la inmuiat cam 10-15 minute in laptele ales. 
 
3.Adauga pe parcurs si restul ingredientelor, amesteca bine si decoreaza cu fructe
 

 

Tags:
modeleaza corpul
scapi de surplus
micul dejun care modeleaza corpul
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare