Solutii pentru a scadea numarul caloriilor in dieta

Secrete 29.01.2010 dietetik

Mancand insa cu grija si de cinci ori pe zi se pot scadea 500 kcal pe zi, iar aici aveti cateva idei pentru a va orienta si a va mentine silueta la 18 ani, la 30, dupa o nastere sau dupa ce ati implinit 60 de ani! 

Bea lapte degresat! Daca ti se pare prea apos si fara gust, inlocuieste-l cu cel semidegresat. Asa vei incepe ziua cu 90 kcal in minus. 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Evita cerealele cu zahar sau ciocolata! Iti poti pregati muesli acasa cu nuci, fulgi de ovaz, caise uscate cu iaurt degresat. 

Savureaza fructele! Din cand in cand, de preferat la 11h sau la 17h, pregateste-ti un bol cu fructe proaspete taiate cubulete care, in afara de vitaminele si fibra pe care ti le aporta, vor ajuta ca la masa urmatoare sa nu ai o pofta de mancare exagerata. 

Inseala-ti poftele! Foloseste un pahar de dimensiuni mici pentru suc si un bol mic pentru cereale si o farfurie mica pentru mancare! 

Vrei o prajitura? Imparte portia cu cineva, un desert in doi, asezat la mijlocul mesei e la fel de placut! 

Mananca o omleta la micul dejun! Un studiu publicat de International Journal of Obesity demonstreaza ca persoanele care mananca la micul dejun doua oua prajite in putin ulei de masline se simt cu mai multa energie si pierd mai repede in greutate decat cele care mananca zilnic cereale. 

Bea ceai verde! Componentele sale ajuta la fabricarea noradrenalinei, un hormon care activeaza metabolismul, creste temperatura corporala si accelereaza combustia grasimilor. Pentru toti cei care prefera cafeaua sau alte bauturi datorita gustului mai atragator, exista diverse tipuri de ceai verde in care se adauga cuisoare, bucatele de fructe si nu are nimic in comun cu ceaiul verde simplu, amarui. Deci ceaiul poate deveni o placere daca gasiti “modelul” ideal! 

Schimba pateul sau covrigul de la colt cu o chifla de paine integrala! Painea integrala ingarsa la fel ca painea alba dar este mai bogata in fibre si te ajuta sa nu ai necesitatea de a manca pe o perioada mai lunga de timp. In loc de unt poti pune o rosie frecata pe paine si o felie de sunca de curcan fara grasime, acest sendvici fiind recomandat in toate dietele, in prima parte a zilei. 

Tags:
Solutii pentru a scadea numarul caloriilor in dieta
calorii putine
alimente interzise
dieta rapida
500 calorii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare