Top 5 supe satioase care te ajuta sa slabesti

Pentru o digestie buna, este important sa mananci din cand in cand supe si ciorbe. Supele sunt recomandate mai ales in regimurile de slabit, deoarece hidrateaza corpul, dau senzatia de satietate foarte repede si sunt pline de nutrienti. 

Daca tii cura de slabire si iesi frecvent sa mananci la restaurant, cea mai buna alegere este o supa crema. De ce? Pentru ca te vei satura repede si nu vei mai fi tentata sa comanzi felul 2. 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Azi iti recomandam 5 supe satioase pe care ar trebui sa le incluzi in alimentatia ta:

1. Supa de linte

Lintea este o importanta sursa de proteine si fibre, care ajuta la scaderea colesterolulului, sporesc nivelul de energie al organismului si cresc rezistenta fizica la efort. Supa de linte se face dintr-o cana de linte rosie, o ceapa taiata marunt, un morcov tocat marunt, 2 catei de usturoi taiati fin, 2-3 rosii facute piure, 3 linguri de ulei de masline, o jumatate de lingurita de chimen, o jumatate de lingurita de boia iute si sare dupa gust. Mai multe despre modul de preparare gasesti aici

2. Supa de broccoli

Broccoli este un important aliment in lupta contra cancerului, ajutand la distrugerea cantitatilor mari de estrogen care pot cauza cancerul de san la femei. Asadar, prepara-ti cat mai des supa de broccoli. Ai nevoie de o jumatate de kilogram de broccoli, o ceapa tocata marunt, 1 cartof, 2 linguri de ulei de masline, 2-3 catei de usturoi pisat, o ceasca de smantana, sare si piper dupa gust. Detalii de preparare aici

3. Supa de morcovi cu telina

Morcovii sunt ideali in diete, pentru ca au un continut mare de fibre si ajuta la stimularea tranzitului intestinal. Ingredientele pentru supa de morcovi sunt urmatoarele: o jumatate de kilogram de morcovi, o radacina de telina, 2 cartofi, un catel de usturoi, sare si piper, 50 ml de vin alb sec, 2 linguri de ulei de masline si patrunjel. Modul de preparare il gasesti aici.

4. Supa de conopida si usturoi

Conopida contine aliciana, care este o substanta benefica inimii, reducand astfel riscul de a dezvolta afectiuni ale inimiii. Seleniul si vitamina C din conopida fac o echipa buna impreuna si previn bolile prin intarirea sistemul imunitar. De asemenea, conopida este foarte buna pentru detoxifierea ficatului. Pentru supa de conopida ai nevoie de 500 g de conopida, 1 usturoi mare, 2 lingurite de ulei de masline, 2 lingurite de unt, 100 g telina, 1 morcov, 1 ceapa, 50 ml vin alb sec, o cana de supa de legume, sare si piper, patrunjel proaspat si crutoane. Modul de preparare il gasesti aici

5. Supa de ciuperci

Supa de ciuperci se face cu ciuperci proaspete (ideal vreo doua soiuri). Ca sa faci supa de ciuperci ai nevoie de 500 de grame de ciuperci proaspete, o ceapa mare, doi morcovi, trei catei de usturoi, trei linguri cu ulei de masline, doua linguri cu pasta de tomate, vreo trei rosii intregi (merg si rosiile in suc din conserva), o legatura de patrunjel proaspat, sare si piper, vreo doua linguri cu orez (optional). Despre modul de preparare gasesti mai multe detalii aici

 

 

Tags:
supe
retete
supe satioase
ciuperci
linte
supa
morcovi
broccoli
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare