Vine canicula, protejeaza-te!

Blog 22.06.2011 Andreea Pietrosel

Dupa solstitiu vara isi intra in drepturi. Ne asteapta trei zile cu temperaturi de peste 35 de grade. Informatie care se traduce simplu : vine canicula, protejeaza-te!
Prima regula este hidratarea : stai cu sticla de 2 litri de apa langa tine si termin-o pana la sfarsitul zilei. Musai!

Poti sa sfindezi canicula daca iti creezi mica ta oaza si daca stii ce sa mananci. Incepe cu pepenele verde – alimentul vedeta al sezonului estival. E dulce si revigorant iar mineralele si vitaminele din el nu-l fac de colea. Il poti folosi si in cure de detoxifiere, metoda prin care mai scapi de cateva kilograme.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Vara mananca legume la gratar. De fiecare data, cand am musafiri ii tratez cu cate o portie de frigarui vegetale. Ardei, ceapa, morcovi, dovlecei, usturoi, vinete, telina si sparanghel. Le salut pe toate, le tai in cubulete, le trec prin betele pentru frigarui, ung gratarul cu un pic de ulei si gata. Pentru un efect revigorant  le servesc reci.

Antioxidantii din aceste alimente iti vor ajuta pielea sa minimalizeze pericolul cauzat de expunerea la UV. Cu aceste minunate legume la gratar, poti sa-ti creezi multe meniuri savuroase, de exemplu paste cu legume coapte, salata de branza cu putine calorii si legume la gratar.

Iubesc vara pentru ca doar atunci gazpacho are cel mai bun gust. La capitolul supe reci, ma dau in vant si dupa cea de castraveti si marar. Ma satura pentru intreaga zi si imi creeaza o senzatie fantastica de racoare.

Ca sa te projezi de canicula treci pe bauturi cu putine calorii. Uita de sucurile carbogazose si de cafeaua cu frisca si potolesti-ti setea cu bauturi sarace in calorii. Doar asa te mentii in forma. Latte rece cu lapte degresat sau suc de portocale - sunt cateva exemple pe cinste. Nu uita ca bauturile vin sa-ti potoleasca setea, nu sa-ti umple stomacul, asa ca alegere cu cap!

Tu cum te protejezi de canicula?
 

Tags:
Vine canicula
protejeaza-te
hidratare
regim de viata sanatos
apa
gazpacho
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare