Ce mananca actorii care merg la Cannes 2014

Astazi s-a dat startul Festivalului de Film de la Cannes si vedetele sunt pregatite sa se afiseze pe covorul rosu pana pe 25 mai. A  67-a editie a festivalului va aduce sub cerul azuriu la crème de la crème din industia cinematografica. Pe covorul rosu vor trece vedete ca Nicole Kidman, Channing Tatum, Kristen Stewart, Robert Pattinson, Ryan Gosling, Sofia Coppola sau Tim Roth.

Nisa este Louis Vouitton-ul bucatariei franceze.

Cannes-ul s-a pregatit exemplar, ca in fiecare an, pentru a-si surprinde oaspetii iar unul dintre atu-uri este bucataria exceptionala de pe croazeta. Nu exista vedeta, oricat de pretentioasa ar fi, sa nu fie innebunita dupa preparatele de pe Coasta de Azur.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Afla ce mananca Nicole Kidman ca sa isi pastreze silueta pe care i-o poti admira in controversatul film Grace. Pelicula deschide Festivalul de la Cannes.

La Cannes iti poti satisface orice pofta culinara si doar stim cat de multe au vedetele. Sunt sute de restaurante si cafenele ofera de la cea mai rafinate preparate pana la mancarea traditionala a bucatariei din Provence.

Actorii prezenti la Cannes 2014 se vor putea delecta cu preparate locale din peste si fructe de mare – specifice bucatariei de pe croazeta. Cei mai cu picioarele pe pamant vor putea gusta traditionalul ratatouille sau o portie de bouillabaisse.

Litera de lege e ca nici o masa nu incepe fara tapenade – o crema din masline, care sunt de altfel elementul de baza al bucatariei mediteraneene. Usturoiul este un alt ingredient esential, la fel ca rozmarinul,cimbrul si maghiranul, care cresc peste tot prin zona.Unul dintre cele mai renumite restaurante care vor primi vedete la cina este "Méditerrané". Restaurantul se afla la etajul 7 al unui hotel de lux si are vedere asupra golfului.

Ce prepate traditionale poti manca la Cannes:
 

  • Aperitive: hamsii, oua fierte, piure de masline si hamsii (tapenade)
  • Feluri principale: vinete umplute cu carne, ceapa si mirodenii, servit cu sos de rosii; potarniche cu portocala si sos de ardi gras; cod uscat si fiert cu ceapa, rosi, usturoi si mirodenii
  • Legume: anghinare mici, fierte in ulei si vin alb; flori de dovlecel umplute; tocanita de vinete, flori de dovlecel, ardei gras si rosii (ratatouille)
  • Desert: fursecuri cu migdale.


Cele mai faimoase restaurante se afla pe partea dinspre mare, pe Rue Saint-Pierre si Rue Félix Faure. De fapt, in Cannes poti gasi restaurante pentru toate gusturile si toate buzunarele. Nu exista doar localuri cu preturi astronomice, care sar mult de o suta de eurp pentru o masa.

E important sa stii ca cele mai scumpe localuri se afla in partea de est a orasului si cele mai ieftine se gasesc in vest. Daca vrei sa faci o rezervare pentru 4 persoane intr-o cafenea sau bar, trebuie sa platesti pana la 15 euro.

 

Tags:
Ce mananca actorii care merg la Cannes 2014
Nisa
Cannes
Film Festival
Nicole Kidman
Grace
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare