Frumusetea se calculeaza

Vei spune ca marimea nu conteaza, dar cel mai des se dovedeste cat si cum conteaza, in orice fel ai privi situatia.

De sute de ani s-a descoperit ca frumusetea femeilor, si aici vorbim de cea exteriora, nu tine nici de ochii negri de ambra, nici de buzele carnoase stil Angelina Joliesi nici macar de nasul mic si delicat, sau sprancenele prefect arcuite.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Evident, sunt importante, dar fac parte de fapt dintr-un angrenaj mult mai complex in care toate se imbina ca rotitele unui ceas elvetian.

Estetica sta de fapt in proportii. Mi-a luat mult timp sa ma acomodez cu adevarul asta. E dificil de acceptat ca tot stiintele exacte se combina ca sa iti faca inima sa vibreze la frumos. Frumusetea e de fapt o combinatie de proportii.

Nu e o noutate. Doar proportia de aur a fost descoperita pe la sfarsitul anilor 1400, de matematicianul Luca Pacioli. El este cel care a descoperit conexiunea dintre numarul de aur (1,61 pentru cunoscatori) si frumusetea exprimata in picturi. Omul Vitruvian al lui Leonardo da Vinci face referiri la proportiile ideale ale corpului, la fel “Mona Lisa” si “Madona intre stanci” sunt pictate respectand raportul de aur.

Inapoi in perioada contemporana, un studiu efectuat de Universitatea din Gdansk arata cum trebuie sa arate femeia si barbatul in varianta perfecta.

Dupa calcule interminabile al raportului diferitelor parti ale corpului cu inaltimea si indicele de masa corporala s-a ajuns la concluzia ca doua din cele mai importante caracteristici la femei sunt subtirimea pulpei si conturul coapselor.

Femeia ideala are talia cu o treime mai mica decat soldul si egala cu 70 % din bust. Adio 90/60/90 !


Ce sa mai zicem despre barbatul perfect ? Calculele arata ca trebuie sa fie mai inalt de 1,83 m iar picioarele ii sunt egale cu dimensiunea torsului. Pe de alta parte raportul picioare/trup trebuie sa fie fix 1 ca sa para mai plin de muschi.

Din panoplia de vedete internationale s-a detasat de departe la capitolul Femeia Perfecta ,  Naomi Campbell care ar forma cuplul ideal cu Christian Bale.

Daca vreti sa vedeti si voi unde va incadrati va puteti calcula indicele de masa. Acesta este egal cu raportul dintre masa si patratul inaltimii corpului.

Ca sa parafrazez, nu-i frumos ce e frumos, e frumos ce se incadreaza in proportii.

 

Tags:
proportia de aur
calculator frumusete
proportii
Naomi Campbell
Christian Bale
nutritie sanatoasa
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare