Metoda inedita de slabit-stimularea electrica a creierului

Internetul e plin de informatii care se bat cap in cap atunci cand cauti o dieta eficienta, care sa nu-ti puna sanatatea pe butuci. Mananca proteine si redu carbohidratii.

Mananca ce vrei timp de 5 zile si tine post negru in alte doua sau traieste doar cu o provizie de grapefruit, ca stim ca slabesti garantat. Nu-ti place grapefruit-ul? Tine o dieta cu supa de varza. Pe toate le-am incercat si nici macar una nu a functionat fara ingredientul de baza: vointa.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ce ati spune daca ati afla ca e posibil sa facem niste setari in creier care sa ne ajute sa mancam mai putin? Cercetatorii demonstreaza ca este posibil. 
Un experiment facut pe mai multi voluntari carora li s-au aplicat impulsuri electrice pe creier timp de 20 de minute pe zi, au aratat ca acestia au mancat mai putin dupa o saptamana.

Este un experiment facut de expertii germani, care nu a implicat nici o durere de partea voluntarilor. Cert este ca acestia au mancat cu 14% mai putine calorii dupa experiment.

Este o reactie care i-a surprins pana si pe cercetatori. Cert este ca voluntarilor le-a scazut apetitul dupa ce le-a fost indus curent in creier prin electrozi. Practic nu slabesti pentru ca tii dieta, ci pentru ca ti se reduce pofta de mancare.

Undele electrostimulatoare ajung in zona cortexului prefrontal, aria creierului unde dorintele sunt inhibate. Cercetatorii spun ca aceasta este cea mai dezvoltata parte a creierului la oameni comparativ cu maimutele, parte implicata in procesul de invatare si responsabila cu memoria.

Cand undele electrostimulatoare sunt orientate catre alte zone din creier, spre exemplu spre zona parietala, pot creste capacitatea oamenilor de a face calcule matematice complexe.

In electrostimularea creierului pentru a reduce apetitul se folosesc cantitati mici de curent care ajung pana la doar 2 miliamperi, adica mai putin decat ai nevoie ca sa aprinzi un simplu bec.

Cat despre siguranta acestui procedeu, cercetatorii spun ca nu s-au inregistrat efecte adverse. Procedeul este doar in faza de experiment.

 

Tags:
Metoda inedita de slabit-stimularea electrica a creierului
dieta cu grapefruit
dieta cu supa de varza
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare