Tea Slabeste: Ce m-a invatat gradinaritul despre slabit

Blog 04.11.2013 Andreea Pietrosel

Ma pregatesc sufleteste sa inchei sezonul de gradinarit la Corbi (soon, baby, soon), unul dintre lucrurile pe care mi le-am propus in acest an, pe langa slabit. Si, pentru ca-i perioada de tras linia si strans feedback, imi dau seama cat de mult se aseamana gradinaritul cu slabitul si, mai ales, ce m-a invatat gradinaritul despre slabit. Extrag cele mai de soi invataminte din cate m-au amuzat:

Cea mai fireasca dieta e una de sezon, iar sezonul trece repede
 
Am inceput sa imi dau seama de trecerea anotimpurilor in doua momente: cand am renuntat la masina si am luat orasul la pas si cand am inceput sa merg, weekend de weekend, la tara, la gradina mea de la Corbi. Natura e necrutatoare, chiar si-asa la cativa kilometri de Bucuresti – in fiecare saptamana se intampla ceva nou, trebuie sa tii pasul si sa te acomodezi cu orice-ti rezerva. Asa ca m-am lasat ghidata de ce am gasit prin gradina – cate doua saptamani de zmeura, altele doua de visine, etc – trebuie sa te misti repede si sa profiti de moment. E un reality check foarte util si gradinaritul asta.
 
Prioritati
 
Ambele proiecte spun multe despre mine si stadiul vietii in care ma aflu – sunt tabieturi de om care are grija de el, s-a saturat sa piarda timp prin cafenele si restaurante. Ambele m-au invatat ca am crescut si ca prioritatile mele se schimba. Ceea ce-i firesc, invat in fiecare an cate ceva important despre mine.
 
Organizare
 
Ambele proiecte au avut nevoie de o linie de ghidaj, am pornit cu multe planuri din care am facut cat am putut. Dar daca nu as fi avut foarte bine in minte ce mi-am propus, sansele erau mari sa nu ma tin de treaba.
 
 
Nu sunt Superwoman, oricat mi-ar placea sa cred
 
Una dintre cele mai mari hibe ale mele e ca am planuri mari. Reusesc sa mi le organizez, nu reusesc insa sa le implementez pe toate. Si niciunde nu iti dai seama de lucruri de tipul asta mai bine ca-n gradina – ai ratat un pas, e greu sa recuperezi. Am invatat asadar sa-mi propun (pentru la anul) doar cat pot duce, sa imi respect ritmul natural, insa sa ma si odihnesc pe masura.
 
Regrete
 
Nu am facut suficient. Nu am slabit nici 50, nici 30, nici macar 20 kg anul asta. La fel, nu am pus in gradina rosii si vinete, nu am facut zacusca la tuci, abia am facut fata “defrisarii”. Nici slabitul nici gradinaritul nu mi-au mai lasat timp pentru mare branza, un detaliu pe care l-am ignorat cand mi-am propus lucrurile astea. La anul bugetez si odihna.
 
Invataminte
 
Pe de alta parte, sunt totusi cu 17 kg mai slaba, am mai multa energie sa urc scarile (si alte taskuri de zi de zi), arat mai tanara si mai odihnita, beau mai multa apa, mananc mult mai multe legume, am redus mult painea. Anul asta am mancat cele mai multe fructe/legume/nuci de la Corbi din ultimii 10 ani. Am strans nuci si alune (o parte le-am daruit oamenilor dragi), mere, gutui, un pic de struguri, ceapa, cimbru, busuioc, patrunjel, zmeura si capsuni. Sa nu uitam de visinele gigant si de florile ce mi-au parfumat zilele. Le-am mancat si proaspete, pe loc, simteam ca ma hranesc psihic si fizic si asta e cea mai dulce satisfactie.
 
Povestea continua toata viata
 
Linia pe care o trag acum este imaginara. Ca un fel de gand din care sa invat ca la anul sa-mi iasa pasentele mai bine. Imi strang energia pentru a-mi da un nou restart pentru ca incet-incet sa devin Vegan before 6. Dar despre asta, intr-un episod viitor.

Tea Slabeste este blogger oficial Dietetik.ro si a slabit sanatos 17 kilograme in 9 luni. O poti gasi pe blogul ei sau pe conturile de FB si twitter.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
Ce m-a invatat gradinaritul despre slabit
tea slabeste
dieta de sezon
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
  • Tea Slabeste si toamna asta Blog

    Tea Slabeste si toamna asta

    03.09.2014

    Tea Slabeste a revenit cu o noua dieta personalizata, asa ca am rugat-o sa ne povesteasca mai mult despre planul prin care isi propune sa scape de 5 kilograme in toamna aceasta. O lasam sa va...

    mai mult
  • Cum trisezi in dieta fara sa se vada Blog

    Cum trisezi in dieta fara sa se vada

    24.02.2014

    Ma stii deja - imi place sa fac planuri. Iar cum socoteala de acasa nu-i asortata tot timpul cu ce se intampla in targ, mi se intampla deseori sa urlu in sinea mea dupa un cheat day.   Cheat...

    mai mult
  • O luna fara pic de zahar Blog

    O luna fara pic de zahar

    03.02.2014

    Am fost ieri la squash si nu mi-a placut ce-am vazut in oglinda. Ok, e drept ca anul asta este despre acceptare si iertare, insa m-am cam lenevit in ultima vreme si se vede. Am slabit kilogramul...

    mai mult
  • Cate calorii a ars la deszapezire Tea Slabeste Blog

    Cate calorii a ars la deszapezire Tea Slabeste

    27.01.2014

    Weekend-ul trecut mi-am dezapezit masina de trei ori. Stiu ca o sa sune mega-ciudat, insa nu am facut-o ca sa imi scot masina din parcare, ci ca sa nu stau in casa. Alternativa ar fi fost sa beau...

    mai mult
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare