Top 4 motive sa mananci banane

In afara faptului ca au ramas in memoria colectiva, alaturi de portocale, drept singurele fructe exotice la care aveam acces atat de rar in comunism, bananele au prins radacini pe tarabele din piata si bine au facut pentru ca le recomanda o serie lunga de beneficii pe care le aduc organismului. Am facut un top 4 motive sa mananci banane, ca sa vezi ca nu sunt doar gustoase.  

Sigur, carcotasii ar putea stramba din nas acum fie pentru ca bananele se strica repede, fie pentru ca sunt bogate in carbohidrati. Ambele argumente sunt valabile dar asta nu trebuie sa te faca sa le scoti din meniul tau zilnic.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Sursa de nutrienti

  

Ca majoritatea fructelor, bananele sunt pline de nutrienti benefici organismului nostru. Aromatele fructe sunt o sursa bogata de potasiu – mineral esential care ne mentine inima sanatoasa si presiunea arteriala la cote normale. Asigurarea unui nivel suficient de potasiu este esential in special pentru atleti deoarece ii fereste de crampe musculare sau extenuare fizica. In acelasi timp, bananele sunt o sursa bogata de vitamina B6 – care mentine sanatatea sistemului nervos.

 

Gustarea aromata si sanatoasa

 

Cu un continut scazut de grasimi si putine calorii, bananele se califica la categoria gustari sanatoase. In plus, cantitatea de fibre va satisface poftele care va cuprind pe la birou si va vor ajuta sa nu mancati exagerat la urmatoarea masa. In caz ca mergeti la sala, mancati o banana inainte pentru ca se digera usor si iti asigura energia de care ai nevoie. Daca n-ai chef sa o mananci goala, imprieteneste-o cu o lingura de unt de arahide si mixeaza-le intr-un smoothie delicios.

 

 

Inlocuieste untul cu banane in prajituri

 

In caz ca vrei sa coci ceva mai light, incearca sa inlocuiesti untul cu banane. Il pot substitui cu success in compozitia brioselor sau atunci cand faci paine. In plus aduc nu doar aroma ci si mai multe fibre si omega 3. Gasesti aici o reteta pentru o delicioasa prajitura cu banana, pe care am testat-o noi.

 

Calmeaza durerile de stomac

 

Daca te doare stomacul si ai arsuri, apeleaza cu incredere la banane. Sunt renumite pentru capacitatea de a alina durerile de burta datorita efectelor faptului ca aduc o baza pe acidul gastric. Expertii citati de Fitsugar.com mai spun ca bananele contin pectina, o fibra solubila care ajuta digestia si combate constipatia.

Am putea completa top 4 motive sa mananci banana cu o dieta cu banane, extrem de renumita in Japonia. Rezultatele sunt uimitoare. Puteti citi pe Dietetik despre ea.

 

Tags:
Top 4 motive sa mananci banane
dieta cu banane
dieta rapida
prajitura cu banane
retete cu banane
slabeste cu banane
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare