Top patru alimente pe care ar trebui sa le mananci

Oricat de mult am incerca sa variem meniul, ajungem sa ne scufundam la un moment dat intr-o rutina. Nu mai ai chef sa gatesti ceva mai complicat seara, dupa peste 8 ore de stat la birou. Totusi un regim de viata sanatos se tine cu putina atentie la alimentele pe care nu ar trebui sa le neglijam.

Iata de ce am facut top patru alimente pe care ar trebui sa le mananci si pun pariu ca nu sunt pe lista ta de cumparaturi.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Uitam ca adaugand o varietate de alimente in dieta reusim sa ii asiguram organismului necesarul de vitamine si minerale de care are nevoie. 
 
Stim ca fructele si legumele sunt alimente care aduc un plus pentru sanatate, in timp ce mancarea procesata nu. Si totusi..continuam sa ne hranim preponderent cu cea din urma. De cate ori pe saptamana va umpleti farfuria cu carne si prajeli si de cate ori cu legume?
 
Si de cate ori ati inclus in dieta voastra spirulina, sa zicem ? E primul super-aliment din lista mea. 
 
Alga de culoare verde-albastru, bogata in nutrienti,  contine mai mult de 60% proteine digerabile, beta-caroten, vitamine din complexul B, ficocianin, vitamina E si clorofila.
 
Suplimentele pe baza de spirulina nu se folosesc de ieri, de azi si au reprezentat un real ajutor in lupta cu kilogramele si micsorarea numarului de lipide.
 
 
Intrucat contine antioxidanti si pe langa asta stimuleaza sistemul imunitar, poate lupta impotriva cancerului. Mai exact, spirulina incurajeaza eliberarea unei substante chimice (factorul alfa), care ataca celulele tumorii.
 
Pe locul doi se afla semintele de canepa. Sunt o sursa fantastica de acizi omega 3. 
 
Semintele plantei “Cannabis sativa” contin toti aminoacizii esentiali care ajuta la sinteza proteinelor cat si acizii grasi si sunt un produs ideal in cazul vegetarienilor pentru ca inlocuiescu cu succes lipsa proteinelor. Daca tot vorbim de proteine, aflati ca semintele de canepa contin mai multe proteine decat laptele si ouale si se digera mai usor decat acestea. 
 
Germenii de schinduf, de care va vorbeam aici, sunt extrem de populari in zona Mediteranei. Sunt extrem de utili in reducerea durerilor menstruale, ajuta la scaderea colesterolului, amelioreaza simptomele menopauzei si ajuta la controlul diabetului.
 
Grapefruitulface si el parte din lista de super-alimente care nu ar trebui sa lipseasca din dieta ta. Sa zicem ca se mai strecoara din cand in cand prin farfurie, dar sa recunoastem ca nu atat de des pe cat ar trebui. Este fructul perfect in dieta, iar pe langa vitamina C, fructul abunda de vitamina A si vitamine din grupul B, toate actionand ca antioxidanti foarte puternici, in lupta cu vesnicul inamic – radicalii liberi.
 
Dupa toate argumentele de mai sus nu mai ai scapare. Sper ca vei tine cont de acum top patru alimente pe care ar trebui sa le mananci!
 
Tags:
Top patru alimente pe care ar trebui sa le mananci
regim de viata sanatos
fructe
antioxidanti
cannabis sativa
seminte de canepa
beta-caroten
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare