Totul pentru rehidratare

Deshidratarea este un proces care afecteaza grav activitatea celuara, iar pielea este unul dintre organele care sufera cel mai mult. Asta pentru ca restul organismul "imprumuta"  apa din piele. In replica, cand te hidratezi, apa ajunge in piele, numai dupa ce toate celelalte nevoi ale organismului au fost satisfacute. 

Cele trei cani de cafea (cu sau fara lapte) si doua doze de suc, plus cele doua pahare cu apa pe care le bei intr-o zi, sunt total insuficiente. Daca nu aduci, zilnic, in organism, minim doi litri de lichide ai toate sansele sa intri in categoria deshidratatilor cronic. Insuficienta apei in organism nu aduce prejudicii grave imediate, dar in timp da peste cap tot metabolismul. Pielea iti imbatraneste prematur si poti avea probleme serioase la rinichi si ficat, ca sa nu mai vorbim despre faptul ca faci multa celulita si ai grasime pe burta, pe coapse si pe brate. 
 
Din fericire este vara si toate fructele si legumele iti vin in ajutor cu “apa biologica” sau “apa vie”, adica apa naturala, plina de vitamine, minerale si enzime adunata in fructe si legume prin filtrele naturale din radacina plantelor.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Hidratatre prin interior  
Cel mai “dotat” este pepenele, in ambele variante de culoare - verde sau galben. Are 95% apa. Pe locul doi se situeaza un pluton de fructe si legume cu mici variatiuni de procent: coacazele - 93%, merele – 90-93%, castravetii si ardeii cu 92%, rosiile 90%, sparanghelul 90%, dovleceii cu 85-90%. Podiumul este completat de caise - 85%, piersici - 84% pere - 83%, prune 80% si struguri - 72%. Si inca multe altele. Toate sunt permise, in orice cantitate, succesiune sau mod de servire. Singura conditie, sa fie proaspete!  

Pentru un plus de gust pot fi asociate cu iaurt, lapte degresat si plante aromate (patrunjel sau cimbru pentru legume, menta pentru fructe) sub forma de milkshake sau smoothie. Fructele si legumele pot fi combinate in diferite salate (dulci sau sarate), care reprezinta in sine, o masa. Nu in ultimul rand fructele pot fi mancare ca atare, practic in orice cantitate. In ceea ce priveste legumele, castravetii, ardeii si rosiile sunt cele mai bune snacksuri … de vara. In consecinta, ai liber la rontait!

Hidratatre prin exterior 
Mai ales dupa perioadele in care cere te expui la soare, dar si dupa zilele caniculare, o baie calduta este cea mai buna cale de rehidratare prin piele. Umple cada pe jumatate cu apa la 30-34 grade C, adauga 250 mililitri de glicerina si sucul de la doua lamai. Stai in acest "sirop" 20 de minute. Este un remediu ideal, mai ales dupa plaja.

 

Tags:
Totul pentru rehidratare
hidratare
apa in fructe
apa biologica
pepene
piele hidratata
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare