Unghii frumoase

Trec printr-un supliciu. De 2 luni am dat o sansa unghiilor care pana acum erau roase pana la exasperare. Cu un ochi la ele, cu altul la oja, incerc tot felul de metode prin care sa ajung sa am unghii frumoase. Pana acum nu am prea reusit.

Nu e suficient doar sa le tai si sa le pilesc corespunzator. Problemele incep de la alegerea unei culori din multitudinea de nuante de oja, pana la mentinerea unei lungimi neatacate de rozatoarea din mine.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Fiind atat de roase si maltratate, unghiile mele sunt destul de moi. Incerc insa sa le protejez cu o crema hidratanta. Iata de ce trebuie sa beau apa ca sa am unghii frumoase.

Alimentatia joaca si ea un rol important in estetica mainilor. Iata de ce incerc sa am un regim de viata cat mai sanatos. Mananc zilnic alimente care contin acizi Omega 3 si vitamina A, B si C. Cu alte cuvinte, din camara mea nu lipsesc morcovii, semintele, nucile, pestele sau legumele proaspete.

Exfolierea este unul dintre principalii inamici ai unghiilor frumoase. Ale mele se exfoliaza extrem de usor. Solutia ? Un amestec din ulei de masline si zeama de lamaie, care se incalzeste la foc mic. Iti tii unghiile in solutie pana se raceste si repeti procedura timp de 10 zile. Sa vezi atunci ce unghii frumoase o sa ai.

Ai si tu pete mici, albe pe unghie ? Daca da, sa iti spun cum am scapat eu de ele. Prin dieta. De obicei astfel de pete semnaleaza o lipsa de zinc in organism. Ai nevoie de alimente care sa contina zinc si de un tratament anume. Din mesele mele zilnic nu au lipsit cerealele si carnea pana nu mi-au disparut petele cu pricina. In paralel am folosit si un tratament aflat de la bunica. E foarte la indemana.

Scormoneste bine prin dulapiorul de medicamente si doteaza-te cu apa oxigenata. Adauga un praf de bicarbonat de sodiu si aplica pasta obtinuta pe unghii. Dupa cateva minute, poti sa o cureti cu putin ulei de masline.

Asa am ajuns, dupa indelungi tratamente, sa am unghii frumoase. Tu cum procedezi?

Tags:
Unghii frumoase
exfoliere
alimente care contin zinc
omega 3. regim de viata sanatos
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • irenne
    1. irenne 01.02.2012 22:30

    frumusetea unghiilor tine cont intotdeauna si de alimentatia pe care o ai, insa exista si mici trucuri cu care ai putea sa salvezi situatia cat de cat in mod natural :D lamaia care albeste unghiile ingalbenite dar le si intareste, uleiul de masline care previne exfolierea si intareste,si mai exista o solutie de unghii de la Farmec care intr-adevar face minuni..previne exfolierea,intareste si grabeste cresterea :D (si nu e nici scumpa) :))

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare